Jumper Kombi на старо: толкова много място за 3500 лева!

Специалистът по големи задачи Jumper е страхотен другар във всекидневието

2106
2017

ЗАДАЧАТА ПРИ ПОСЛЕДНОТО НИ ТЪРСЕНЕ НА автомобил звучи съвсем просто: много пространство за малко пари. Тоест точно онова, което бихме искали от VW Bus. Но той не може да ни го предложи, тъй като е толкова скъп на старо. Започваме търсенето с 6 човека и 6 велосипеда. Или може би желаете да изнесете целия боклук от градината си, без за изцапате тапицерията от Alcantara? При поставена по подобен начин задача повечето оферти се оказват неподходящи още преди огледа. А, да, новият стар автомобил естествено трябва и да е здрав. Нека помислим. Малко по-голям, много делови – при малките бусове има наложили се бестселъри като Fiat Ducato.

Нека го наречем така: работното място. И като кокпитът на Jumper е съвсем приличен

Или идентичните като конструкция Peugeot Boxer и Citroёn Jumper, които също са добра покупка, защото не са особено популярни. И ако под предния капак работи двулитров бензинов мотор, почти никой няма да звънне на търговеца. Докато не се примири и не поиска цена значително под 4000 лева. И наистина – дизелът наистина не е толкова задължителен. Високите налягания при работа, натоварените турбокомпресори, скъпият монтаж на филтър за твърди частици, за да можете да влизате в центровете на големите градове: все потенциални проблеми. Двулитровият бензинов мотор със 109 к.с. на Jumper не е върхът, за сметка на това разходът му на гориво е около 11 литра.

Място колкото в хамбар. В Jumper могат да се возят до 9 пътници

И то дори и в града. Паркирането също не е проблем: дължината му е 4,66 метра. Естествено, комфортът е нещо непознато. Твърдите пластмаси не галят сетивата. Но какво значение има това, ако в момента сте натоварили материали за ремонта на жилището? Тапицираните с изкуствена кожа седалки имат огромно предимство, защото се почистват лесно от всичко, с което са ги изцапали децата във всекидневието. А те много харесват този бус. В Jumper има място за до 9 пътници, ако се монтира седалката от третия ред. Но въпреки печата от TUV, добрите гуми Michelin и новите спирачки е ясно: този Jumper от 1998 година няма въздушни възглавници, няма ABS, за ESP изобщо да не говорим. Това ни кара да бъдем предпазливи. Но няма защо да се страхуваме: предишният собственик е пътувал с палатка и лодка до Финландия и Хърватска. И той също много е обичал своя Jumper.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин