JLR в партньорство с FORTESCUE за проучване на EV батерии в луксозни автомобили

2705
2024

Модерните технологии увеличават експлоатационния срок, безопасността и общата производителност на батериите

JLR подписаха многогодишно споразумение за използване на модерния софтуер на Fortescue за подобряване ефективността на батериите – Elysia, в своите електрически автомобили от следващо поколение. Софтуерът ще помогне за усъвършенстване на луксозните автомобили на JLR чрез увеличаване на живота, безопасността и производителността на батериите.

Стартирайки с новия Range Rover Electric, който ще бъде лансиран по-късно тази година, софтуерът Elysia на Fortescue ще следи всички бъдещи електрически автомобили JLR. Това ще спомогне за по-доброто изживяване на клиентите като собственици чрез по-бързо зареждане, подобрена надеждност и увеличен пробег.

Следенето на здравословното състояние на батерията през целия ѝ жизнен цикъл ще подпомогне устойчивостта чрез улесняване на прехода на батериите от електрически автомобили към приложения за повторната им употреба.

Иновативният софтуер на Fortescue използва базирани на физиката цифрови двойници и вероятностен изкуствен интелект за идентифициране и разрешаване на проблеми с батерията, помагайки на JLR да оптимизират производителността на батериите и безопасността за клиентите.

Това сътрудничество е част от стратегията Reimagine на JLR за електрифициране на всички техни марки до 2030 г. и постигане на нулеви нетни въглеродни емисии до 2039 г. Fortescue има свои собствени амбициозни цели за декарбонизация, включително елиминиране на емисиите от своите операции до 2030 г.

Томас Мюлер, изпълнителен директор, Продуктов инженеринг, JLR, каза:„Технологията на Fortescue ще предостави на JLR още по-голям достъп до анализа на данни, който е неразделна част от електрифицирането на цялото ни портфолио от автомобили до 2030 г. В процеса на преход на индустрията към електрификация такова сътрудничество е от първостепенно значение и подкрепя стремежа ни да подобрим допълнително безопасността, производителността и живота на нашите батерии.“

Марк Хътчинсън, главен изпълнителен директор на Fortescue, каза: „Това сътрудничество демонстрира най-доброто от свръхмодерните иновации и инженерни решения. Чрез революционния софтуер на Fortescue за проучване на батериите, JLR ще се възползва от ново ниво на достъп до данни за тях и новаторски начин за следене на своите продукти в реални условия, гарантирайки, че всеки продукт отговаря на изключително високите стандарти на марката. Уроците и иновациите, които научихме заедно от моторните спортове, сега се прилагат в управлението на батериите по нашите пътища, откривайки новаторско бъдеще на EV производителност за клиентите на JLR.“

Това стратегическо сътрудничество позволява на JLR да получи подробна ценна информация за състоянието на батерията, като предлага конкретни препоръки за подобряване на производителността чрез софтуерни актуализации.

Сътрудничества от този род са ключови за стратегията Reimagine на JLR. През декември 2023 г. JLR сключи партньорство с Tata Communications за свързване на 128 глобални сайта с усъвършенствани цифрови възможности, подкрепяйки визията на марката за модерен лукс и устойчивост.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин