Тунинг » Jimny с пет врати, превърнато в Monster Truck

Jimny с пет врати, превърнато в Monster Truck

1901
2022

Актуалната генерaция на Suzuki Jimny не се предлага с каросерия с пет врати – поне за момента. Това обаче не пречи на група студенти от Nihon Automobile College да направят удължена модификация на модела, която представят на автосалона в Токио.

За база на проекта е използвано Jimny, собственост на учителя в отдела за персонализиране (Customization), разкриват от Yahoo News Japan. Преподавателят дава на осемте ученици задачата да превърнат неговото Suzuki в модел с пет врати. И просто ги оставя да действат…

За да поставят допълнителния чифт врати, на учениците се налага да удължат каросерията и покрива зад B-колоната, както и да преработят задните калници. По време на работата обаче младежите са поставени под голямо напрежение – защото започват да преправят автомобила едва през октомври, а офроудърът e трябвало да бъде завършен за изложението, което започва на 14 януари. Според Yahoo News Japan, ученикът, отговарящ за интериорния дизайн, е работил до последно по частите в училище и ги е донесъл на автосалона, за да бъдат монтирани на място. Голям екшън е било!

Видеото по-долу е от 8 януари и то разкрива колко много труд е вложен в тунинга на Jimny-то. Към този момент интериорът още не е напълно завършен и има много открити кабели, които ще трябва да бъдат скрити.

Jimny-то с 5 врати разполага с повдигнато окачване с много видими компоненти. Има и външен ролбар, който включва и багажник на покрива. Пространството отгоре се използва за монтаж на LED светлинна лента и разгъваща се палатка. В задния капак са интегрирани високоговорители.

Вероятно Suzuki ще пусне Jimny с пет врати през 2022 г. Според слуховете компанията планира да увеличи междуосието с 300 милиметра и да пусне варианта под името Jimny Long. Цените трябва да бъдат увеличени с около 5000 лева, но тепърва ще стане ясно дали подобна модификация ще бъде предлагана в Европа.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин