Jeep Wrangler за Батман без врати и без покрив

2003
2020

Вероятно Батман би се чувствал идеално в този тунингован за 80 000 лева Jeep Wrangler. Бруталната офроуд машина е оборудвана с лебедка, офроуд окачване и по нея са направени невероятно оптични подобрения. Който иска, може да си го купи – но на солена цена.

379 к.с. без покрив

Wrangler-ът е произведен през 2016, но за базовата машина не напомня почти нищо. Каросерията е повдигната с помощта на окачване Fox, a в калниците се въртят 20-цолови джанти с гуми с едър грайфер. Предната и задната броня, стъпенките, радиаторната решетка и предният капак също са сменени и придават наистина „зъл“ вид на автомобила. Благодарение на лебедката човек може да излезе и от най-напечените ситуации извън пътя, а LED-светлините превръщат нощта в ден. Интериорът ни посреща с двуцветен кожен салон и чудовищна аудиосистема. Автомобилът вече не разполага с твърд таван, а вместо врати има мрежи. Няма вариант човек да се придвижва, наслаждавайки се на повече чист въздух. За мощна тяга се грижи 3,6-литров бензинов V6. Мощността на двигателя е увеличена от 284 на 379 к.с. Нова ауспухова уредба гарантира подобаващ звук. За смяната на предавките се грижи автоматична трансмисия.

Нови светлини и ауспухова уредба: и отзад Wrangler изглежда истински впечатляващо.

Естествено, тунингът не е бил евтин. Ето цените на някои от подобренията: окачване за 7400 лв., аудиосистема – 12 000 лв., гуми и джанти – 14 000 лв., лебедка – 4400 лв. Общо в Jeep-а са „изляти“ над 80 000 лв. за тунинг, поне според данните от дилъра. Естествено, това се отразява и на продажната цена – 142 800 лв. За сравнение: нов-новеничък Jeep Wrangler в топнивото на оборудване Rubicon струва около 116 000 лв. (по данни за Германия). Освен това машината от обявата е само на 20 000 км и е от първи собственик.

Кокпитът е „облечен“ в червено-черна кожа, а декоративните части са решени в червен цвят.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин