Jeep Grand Cherokee SRT oт Vilner: лошото момче с плюшено сърце

2610
2020
 Ултрапроходим SUV, тегло от над 2 тона, лош поглед и идеалният кандидат за главна роля в някой апокалиптичен филм, където спасява всички, преминавайки през опасни трасета, бурни атмосферни условия и влиза във война с извънземни, зомбита и всякакви научнофантастични злодеи. Въображението не спира да допълва сценария с всеки нов ъгъл, от който погледнете този конкретен Jeep, докато не отворите някоя врата – триизмерните релефи по седалките веднага прекъсват мрачния сюжет и ви пренасят в ателието на Атанас Вилнер, където получавате това, което търсите, а единствената битка, която се води, е тази между неспирните идеи на един творец и възможностите на неговите ръце, от които зависи изпълнението им
Поредният проект от Vilner Garage е типично в стила на ателието и въпреки това, за части от секундата бихте помислили, че интериорът е излязъл от завода на Jeep, преди погледът ви да бъде прикован от яркочервените колани, или от контрастните бели шевове, оформящи меките възглавнички, които определят душата на “Лошото момче с плюшено сърце”. Всъщност, накъдето и да погледнете, ще разпознаете подписа на Вилнер във всеки детайл – безкомпромисно качество и запомнящата се визия.

„Интериорът е колкото неочаквано, толкова и естествено продължение на философията на автомобила. Заложихме на шестоъгълните релефи по централната част на предни и задни седалки, които да допълват динамиката на 6.4-литровия двигател, а перфорираната кожа тук беше задължителна, заради заводското обдухване на седалките.“ – разкрива Вилнер.

 Връщаме се към същественото – промените по интериора на автомобила не свършват дотук – във фина напа кожа са обшити още корите на вратите и цялата средна конзола от таблото до подлакътника, така че където и да се опрете, няма да се чувствате като в кибритена кутийка. 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин