Jeep Grand Cherokee SRT от Vilner: за специалните части

1909
2016

Колата е специална, но не само защото е базирана на най-мощната модификация на Jeep GC, а заради три инициала. Тези инициали обаче не са въпросните SRT – Street & Racing Technology , означаващи подразделението на Chrysler, а SAS – Special Air Service, специалното подразделение на британската армия. Въпросните инициали, вписани в логото на военния корпус, са избродирани на подглaвниците на предните седалки. Девизът на звеното „Who Dears Wins”, мечът – всичко е изпълнено със старание до последния детайл.

От оригиналния интериор са останали части от облицовките на седалките, карбоновите апликации на таблото, както и някои пластмасови повърхности по него. Всичко друго е минало през умовете и ръцете на екипа на Vilner, за да се получи специален салон, достоен да носи трите инициала, различни от SRT. Цветовата комбинация и цялостното оформление на кокпита носят дълбока символика.

Всъщност Vilner поставят и буквите на Street & Racing Technology под формата на прецизни бродерии от лицевата страна на сенниците. Поглеждайки нагоре, ще забележите и цялостната преработка на тавана и щората на стъкления люк. Висококачествен черен текстил с фина плетка и червена алкантара, цвят, който се повтаря и на други места в салона и който е пряко свързан с мисиите на SAS.

Колоните също са „обляни“ в червена алкантара, както и част от тапицерията на вратите. Централният тунел, традиционно съставен от твърда пластмаса, е покрит с комбинация от черна/червена алкантара, преливаща нагоре в долната част на таблото. От Vilner са положили сиви контрастни шевове там, където трябва, коланите са подменени с червени ленти, а техните пластмасови машинки са облечени в алкантарени калъфчета. Основите на седалките също са получили от благородната материя, място което също традиционно бива неглижирано дори от премиум производителите, както и мястото, където пръстите попадат доста често, в търсене на регулиращите бутони. Освен за окото, алкантарата е много приятна и на допир, което не бива да се подценява и което ателието използва доста премерено.

Jeep Grand Cherokee SRT от Vilner съчетава бруталната техника и мощ на SRT с елегантния и оригинален подход на студиото. Комбинация от качества, която доста напомня на ефективния начин на действие на един друг специален отдел, чието съкращение също е съставено от три букви.

Jeep Grand Cherokee SRT8, 6417 куб. см, V8, 470 к.с., 630 Нм, 8 стeп. автоматик, двойно задвижване, 2336 кг

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин