Jeep Gladiator с военна униформа


16
окт.
2019

Производителят на Hummer AM General и FCA показаха студия за американската армия. От Jeep Gladiator XMT са възможни няколко версии. AUTO BILD ще ви даде информация.

Продуктите на Jeep имат особено значение за американските военни сили. Заслугата на Willys MB за победата за съюзниците във Втората световна война е голяма. Сега отново ще има Jeep за американските войници, макар и засега само студия. Производителят на Hummer AM General е модифицирал Jeep Gladiator. Концепцията се нарича XMT, „Extreme Military-Grade Truck“ и бе представена на конференция на американската армия.

От първите рендери личат няколко варианта

Засега нито AM General, нито Fiat Chrysler издават технически детайли за модела. Според прессъобщение на FCA от AM General са идентифицирали Gladiator като най-добрата база за лек тактически автомобил и са подобрили допълнително превъзходните му офроуд-качества. Възможни са различни варианти – от радикално отворен модел за специалните сили през лек всъдеход до автомобил за транспортиране на свързочна техника. Откритият Gladiator за специалните сили е с променена броня с булбар и лебедка. Седалките са с четириточкови колани, а джантите внушителни с офроуд гуми.  

Производството би могло да стартира през 2020

Серийно в момента Gladiator се предлага с разполагащия с 289 к.с. 3,6-литров Pentastar-V6 двигател. През 2020 г. към гамата ще се присъедини и 3-литровият екодизелов V6 мотор на FCA. Агрегатът със самовъзпламеняване разполага с 264 к.с. и максимален въртящ момент от 599 Нм. Все още Jeep Gladiator XMT е студия, но производството на модела би могло да започне през втората половина на 2020 г.

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >