Jeep Compass постига максимална оценка от пет звезди на EuroNCAP


29
сеп.
2017

Новият Jeep®Compass постига максималния петзвезден рейтинг EuroNCAP. Най-новият модел на производителя, включващ най-новата технология от иконичната марка, бележи положителни оценки във всички категории – включително защита за възрастни, защита за деца, защита на пешеходците и системи за безопасност при шофиране.

Резултатът е от още по-голяма важност, защото покрива все по-взискателните стандарти на EuroNCAP, които са особено стриктни през 2017г., подчертавайки че Jeep Compass е изцяло разработен в посока сигурност и защита. Новият компактен SUV съчетава легендарната способност за офроуд на марката с удобни за потребителя технологии и пълен набор от системи за подпомагане на шофирането – всичко това опаковано в отличителен модерен дизайн.

Мащабният принос за максималния петзвезден рейтинг на Jeep Compass идва от  ефективността на „клетката за безопасност“ на модела, 65% от която е изработена от високоякостна стомана, осигуряваща много висока точност на усукване и повишена защита на пътниците, както и  от наличието на повече от 70 системи за активна и пасивна безопасност, които определят новия стандарт в продуктовата гама на Jeep.

Технилогиите за безопасност като стандартно оборудване при Compass в Европа включват системи за активно шофиране като надградените системи за предупреждение за опасност от сблъсък (Forward Collision Warning-Plus) и за тактилно предупреждение за напускане на пътната лента (Lane Sense Departure Warning Plus), които представляват комбинирана технология с радар и видеокамери, за разпознаване на потенциални сблъсъци и предотвратяване на удари чрез звукови, визуални и тактилни предупреждения към водача. Освен това, при определени условия, тези системи използват електронното управление (EPS), за да подмогнат водача.

Jeep Compass разполага и с допълнителни системи за безопасност, налични както като стандартно, така и като опционално оборудване, в зависимост от версията, специално разработени за подпомагане на шофирането по магистрала. Сред тях е адаптивният Cruise Control, който поддържа разстоянието от превозното средство отпред и при определени обстоятелства може да доведе до пълно спиране на превозното средство без намеса на водача; още Мониторинг на сляпата точка (Blind Spot Monitoring), наличен в пакета за паркиране, който при смяната на лентата, уведомява водача за превозни средства в сляпата му точка чрез светлинни икони в огледалото за странично виждане и чрез звуков сигнал, предварително избран от водача. Оборудването за безопасност, предлагано в Новия Compass, включва и специфични системи, които подпомагат маневрите за паркиране, като например Засичане на задната кръстосана пътека (Rear Cross Path Detection), което уведомява шофьорите, излизащи назад от местата за паркиране, за пресичащи зад тях автомобили, отново чрез осветени икони в страничното огледало и избран звуков сигнал.

Всички тези системи допълват стандартните пет-звездни характеристики за безопасност и сигурност на гамата Compass за европейския пазар, които включват: шест въздушни възглавници (предни въздушни възглавници за шофьора и предния пътник, странични въздушни възглавници за всички редове и странични въздушни възглавници за предните седалки) и Електронен контрол на стабилността (ESC) с Електронен ограничител на ефекта при преобръщане (ERM).

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин