/ Jeep Avenger е електромобил и истинска революция

Jeep Avenger е електромобил и истинска революция

Почти всички модели на Jeep вече се движат частично електрически, но нито един – изцяло на ток. Avenger ще промени това. Моделът е с изцяло нова платформа. Разгледахме го отвътре!

Това Jeep ли е? Въпросът е насочен към всеки един нов модел на традиционната марка. Новият, дълъг 4,08 м Avenger  се явява революционен в много отношения за моделната гама!

Първо в техническо отношение няма нищо общо с останалите модели на марката. Той е базиран на платформата EMP2 – все пак от две години Jeep е член на новооснования концерн Stellantis. Тъй като по онова време дизайнът е бил готов, Avenger е трябвало да бъде преработен по новата база.

Напълно електрически Jeep – досега не е имало такъв

Второ – Avenger е първият напълно електрически модел на Jeep. В техническо отношение това означава: 156 к.с., 260 Нм максимален въртящ момент – и както събратята по платформа Opel Astra и Peugeot 308 – предно задвижване. Вече се знае, че ще има и версия с двойно задвижване. Възможно е например някои детайли все още да не са уточнени.

Jeep дава пробег от 390 километра по WLTP

Компактните размери на Avenger при всички положения ще благоприятстват използването на модела извън пътя. Jeep обещава ъгъл на рамката от 32 градуса, както и поне 200 милиметра просвет.  Теглото на автомобила е 1540 кг – съвсем прилично за електромобил.

Апропо ток: 390 километра по WLTP е посоченият от Jeep пробег, капацитетът на батерията е 54 киловатчаса, от тях 51 са използваеми. Зареждането на 100-киловатова зарядна станция става за 24 минути – от 20 до 80 минути.

Вътрешното пространство трябва да е практично и здраво

От гледна точка на лейаута вътрешното пространство прилича много на това на другите модели върху тази платформа – например  Opel Astra. Двата 10,25-нчови монитора са серийни, под централния дисплей има лайстна с бутони, която ви помага за управлението на климатичната инсталация.

Освен това Jeep са поставили навсякъде големи поставки. Една от тях излиза от цялото арматурно табло, а друга е разположена централно. Твърда пластмаса? Има я в големи количества, но притежателите на марката не се смущават от този факт. Jeep обещава, че арматурното табло се почиства много лесно.

Багажникът на Avenger побира 380 литра, а товарният ръб е с височина от 720 милиметра.

Производството на Avenger ще стартира през декември 2022, а цените (със субсидията) ще започват от около 60.000 лв. На снимките се вижда напълно оборудвания „First Edition“, чиято цена ще е около 80.000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин