/ Jeep си пада по E

Jeep си пада по E

Който има успех, има и почитатели – и естествено от това идва и натиск за създаване на нещо ново. „Това Jeep ли е?“ Въпросът е насочен към всеки нов модел на традиционната марка. Новият Avenger се явява революционен в много отношения за моделната гама! Първо – в техническо отношение няма нищо общо с останалите модели на марката. Той е базиран на платформата EMP2 – все пак от две години Jeep е член на новооснования концерн Stellantis. Тъй като по онова време дизайнът е бил готов, Avenger е трябвало да бъде преработен по новата база.

1 Всеки, който седи на шофьорската седалка, винаги вижда високия преден капак.

Второ – Avenger е първият напълно електрически модел на Jeep. В техническо отношение това означава: 156 к.с., 260 Нм максимален въртящ момент, пробег от 390 километра по WLTP, дори 500 километра в градски цикъл. Тези данни не са изненадващи, след като и Peugeot ги обяви за собствените си модели 208 и 308. Капацитетът на батерията е 54 киловатчаса, от тях 51 са използваеми. Зареждането на 100-киловатова зарядна станция става за 24 минути – за 20 до 80 процента. И трето – Avenger е със сравнително малки размери – дълъг е 4,08 метра, тоест с 16 см по-къс от Jeep Renegade. Така форматът му прилича на този на Opel Mokka-e – на втория ред няма особено много място, ако сте по-висок. От гледна точка на лейаута вътрешното пространство прилича много на това на другите модели върху тази платформа – например Opel Astra. Двата 10,25-инчови монитора са серийни, под централния дисплей има лайстна с бутони, която ви помага за управлението на климатичната инсталация. Освен това от Jeep са сложили навсякъде големи поставки. Една от тях излиза от цялото арматурно табло, а друга е разположена централно. Твърда пластмаса? Има я в големи количества, но притежателите на марката не се смущават от този факт.

Кокпитът е доста прегледен, двата 10,25-инчови екрана са стандартни. 3

Задвижването е от ново поколение и се състои от 400-волтов електромотор с мощност 115 kW и 260 Nm максимален въртящ момент и нова батерия с капацитет 54 kWh, която осигурява пробег до 400 км (по WLTP). Въвеждането на Avenger на европейските пазари поставя началото на следващата фаза от електрификацията на Jeep. Тази вълна ще донесе четири напълно електрически автомобила, които ще излязат на пазара до 2025 г. До края на 2030 г. европейските продажби на Jeep ще бъдат на 100% електрически автомобили.

Avenger предлага 380 литра товарно пространство.

Jeep Avenger
156 к.с.; 390 км пробег; 24 мин. зареждане (20–80 %); от ок. 60 000 лв.

ИЗВОД

Avenger ще направи добро на своята марка – изглежда като Jeep, усеща се като такъв. Оборудван с двойно задвижване, той действително ще е годен и за извън пътя – така че ще спечели и истинските фенове на марката.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин