Jeep обеща и 4х4-версия за първия си електромобил

2604
2023

Avenger, първият модел на Jeep на електричество, ще има версия със задвижване на четирите колела в обозримо бъдеще. Това потвърди Ерик Лафорж, ръководител на марката Jeep за Европа по време на динамичното представяне на модела в Малага. Лафорж не се притеснява от липсата на 4х4 за Avenger към момента – и посочи, че в Италия над 80% от продажбите на досегашния най-малък Jeep – Renegade, се падат именно на версиите изцяло с предно задвижване.

За момента хората от Stellantis се похвалиха с над 22 000 поръчки на модела, който привлича повече жени сред клиентите от всеки друг Jeep. Симпатичният градски SUV oт В-сегмента е проектиран в Италия и се произвежда в Тихи, Полша – в същия завод, от който някога излизаше Polski Fiat. Там се сглобява и тяговата батерия.

За българския пазар цените на 4,08-метровия Avenger стартират от 79 870 лева. Единствената моторизация в гамата е електродвигател с мощност 156 конски сили. Батерията с нето капацитет на батерията 51 кВтч осигурява пробег до 400 км – а в градски цикъл дори и до 550 км (при наличието на оптимални условия по данни на производителя).

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин