Jaguar XE и Infiniti Q50: надеждни или само стилни като употребявани автомобили?

0709
2020

ТЕ СТОЯТ ЛИ, СТОЯТ. И ЗАСТОЯВАТ. Междувременно вече няколко месеца. Седаните от среден клас Jaguar XE и Infiniti Q50 не са сред най-оборотните модели, но тъй като автокъща Autohus до Бремен купува автомобилите си на едро, в стоката попадат и такива екзотични екземпляри. Това, че другите не се интересуват от тях, не значи, че ние ще ги подминем – дори напротив! Ние намираме за симпатични автомобили, от които другите извръщат поглед.

ОБЯВИ ЗА УПОТРЕБЯВАНИ INFINITI Q50 В НАШАТА ОНЛАЙН БОРСА

Естествено и парите имат значение. И двата стилни седана са на възраст 3 години и са загубили доста от стойността си: като нови цената им е надхвърляла 100 000 лв. Принципно идентичните германски модели струват с няколко хилядарки повече. При Infiniti например не можем да повярваме: пробег от само 32 000 километра и пълно оборудване. Никъде няма да намерите такъв автомобил за под 40 000 лв. Лакираният в Italian Racing Red Jaguar не е чак толкова добре оборудван. Тук ще седите върху седалки с тапицерии от плат и напразно ще търсите електрически превключватели за регулирането им. Обзавеждането на вътрешното пространство се отличава със своя различен стил.

Кокпитът на XE със странности: въртящ се бутон за фиксиране на кормилната колона там, където някога имаше ключалка на запалването
Q50: Неособено прегледна централна конзола с два тъчскрийна. Изработката и материалите са по-добри от тези в XE

След първоначалното въодушевление от дизайна на кокпита идва и отрезвяването. При изработката и качеството на материалите са нужни компромиси. Личи си при почукване на вратите отвътре – звучат малко кухо. Както и при някои от разминаващите се фуги – това е not amusing! Тук Q50 оставя значително по-добро впечатление.

ОБЯВИ ЗА УПОТРЕБЯВАНИ JAGUAR XE В НАШАТА ОНЛАЙН БОРСА

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин