Jaguar Land Rover oтново най-големият автомобилен производител на Великобритания

2701
2017

Трите завода на компанията на Острова са произвели 544 401 автомобила през 2016 г.

За пореден път Jaguar Land Rover е обявен за най-големия автомобилен производител във Великобритания с над 30% от цялото автомобилно производство в страната през 2016 г. Новината идва след днешното съобщение от Асоциацията на производителите и търговците на автомобили (SMMT), че автомобилните производители във Великобритания са поставили нов рекорд през 2016 г., произвеждайки 1 727 471 автомобила.

Трите завода за производство на автомобили на Jaguar Land Rover в Ливърпул и Уест Мидландс увеличават производството на компанията на Острова с 8% спрямо предходната година до 544 401 автомобила. Пет от десетте най-продавани британски автомобила в световен мащаб са произведени от Jaguar Land Rover.

Най-новите данни демонстрират също драматичната трансформация, през която преминава Jaguar Land Rover, водеща до увеличаване на производството от заводите на компанията във Великобритания с над 240% от 2009 г., когато общото годишно производство възлиза на 158 000 автомобила.

Рекордната година за компанията е движена от мащабния й инвестиционен план, в резултат на който 15 изцяло нови и значително подобрени модела излизат на пазара. Jaguar F-Pace – най-продаваният автомобил на марката – увеличава производството на Jaguar с 67%, а Range Rover Evoque възвръща позицията си на най-продаван автомобил на Land Rover след въвеждането на версията кабриолет.

От 2010 г. досега Jaguar Land Rover е инвестирала близо 4 милиарда британски лири в четирите си завода във Великобритания, които произвеждат общо десет модела и модерните дизелови двигатели Ingenium. Тази инвестиция включва инсталирането на най-големия цех за алуминиеви каросерии в Европа, две нови свръхмодерни линии за пресоване и значителни технологични обновления във всички поточни линии. В подкрепа на тази значителна експанзия заетият в производството персонал на компанията се увеличава от 7 700 души през 2010 г. до над 19 000 днес, демонстрирайки ангажимента й към създаване на работни места.

 С планирани инвестиции от над 3 милиарда британски лири за създаване на продукти за тази фискална година Jaguar Land Rover не възнамерява да забавя темпото и ще създава още по-вълнуващи продукти, за да радва клиентите си по цял свят.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин