Jaguar Land Rover ще произвежда новия Discovery във Великобритания и Словакия

3011
2016

От Jaguar Land Rover потвърдиха, че новият Discovery ще се произвежда в два от европейските заводи на бранда – в Солихъл, Великобритания и в Нитра, Словакия. Това се явява наложително след огромния интерес, който предизвика моделът, и множеството направени предварителни поръчки.

Волфганг Щадлер, Глобален Директор Произовдство в Jaguar Land Rover, заяви: „Новият Discovery вече е хит сред потребителите. Това показва, че сме взели правилно решение да заложим този модел като основен в производството ни в Словакия и Солихъл. Тази стратегия на производство на даден модел в повече от един от заводите ни сме го изпозлвали вече в производството на Range Rover Evoque и Discovery Sport –Хейлууд, Китай и Бразилия едновременно. Така сме сигурни, че ще можем да задоволим огромното потребителско търсене.”

Заводът в Словакия, който ще отвори врати през 2018г., ще подпомогне производството в Солихъл, където работата е разделена на три смени с цел да се използва пълния капацитет на центъра и където работата не спира 24 часа в денонощието, за да се изпълнят всички поръчки за моделите Range Rover, Range Rover Sport и новият Jaguar F-PACE. Заедно, тези три модела помогнаха на Jaguar Land Rover да постигне 23% растеж в продажбите спрямо октомври миналата година.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин