Jaguar Land Rover убива 97% от вирусите и бактериите с нова технология за пречистване на въздуха


16
мар.
2021

Бъдещата технология за пречистване на въздуха в купето на Jaguar Land Rover доказано убива вируси и бактерии във въздуха до 97%. Тези резултати са постигнати чрез редица лабораторни тестове.

Прототипната система за отопление, вентилация и климатизация (HVAC) използва технологията Nanoe™ X на Panasonic за инхибиране на вредните бактерии и вируси и ще спомогне на бъдещите модели на Jaguar и Land Rover да предоставят нещо уникално на клиентите. Jaguar Land Rover си партнира с Perfectus Biomed Ltd, водеща лаборатория по микробиология и вирусология, за да проведе лабораторен тест, предназначен да симулира вентилационна система на автомобила в режим на рециркулация в рамките на 30-минутен цикъл. Независимото изследване показа, че вирусите и бактериите са инхибирани с цели 97%.

Иновативната технология Nanoe™ X на Panasonic е тествана и върху новия коронавирус (SARS-CoV-2) от Texcell, глобална изследователска организация, специализирана във вирусно тестване и имунопрофилиране, и е една от лабораториите в света с разрешение за тестване срещу новия коронавирус. Установено е, че повече от 99,99% от вируса е инхибиран по време на двучасовия лабораторен тест.

За да осигури активно пречистване на въздуха, технологията Nanoe™ X – десет пъти по-ефективна от предшественика си Nanoe™ – използва високо напрежение, за да създаде трилиони хидроксилни (OH) радикали, обвити във водни молекули с наноразмери. Тези радикали OH денатурират протеините на вируса и бактериите, като помагат за инхибиране на растежа им. OH радикалите дезодорират и инхибират алергените по подобен начин, за да създадат по-чист въздух за клиентите.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин