Корпоративни новини » Jaguar Land Rover с приходи от 4,4 милиарда паунда и рекордни нива на поръчки  

Jaguar Land Rover с приходи от 4,4 милиарда паунда и рекордни нива на поръчки  

1308
2022

Очаква се значително подобрение на финансовите резултати и производството на полупроводници до края на фискалната година

 • Търсенето остава силно с рекордните 200 000 клиентски поръчки, 60% от които са за RangeRover, RangeRoverSport и Defender.
 • Ръководството на JaguarLandRover и нови споразумения за партньорство с доставчици съществено допринасят за по-бързата доставка на чипове и удовлетвореност на клиентите.

Стратегията Reimagine дава резултати

 • В основата на Reimagine стратегията е предоставяне на бъдещето на модерния лукс за съвременния клиент и постигане на нетни нулеви въглеродни емисии до 2039 г. Тя продължава да се развива с високи темпове, подкрепяна от иновативни подходи в цялата верига за доставки, продукти и операции.
 • Барбара Бергмайер е новият изпълнителен директор Индустриални операции,  чиято основна цел е да трансформира глобалните функции за покупки, верига за доставки и производство.
 • Програмата за трансформация Refocus донесе още £250 милиона през първото тримесечие, в допълнение към £1,5 милиарда през изминалата фискална година.
 • Продажбите на електрически автомобили (BEV, PHEV и MHEV) се подобриха до 66% спрямо 64% през четвъртото тримесечие на 2022 г.
 • Планирани са инвестиции от £2,6 милиарда за цялата година, за да бъдат изпълнени целите от стратегията Reimagine, включително бързото електрифициране на продуктовото портфолио:
 • RangeRover BEV ще бъде пуснат на пазара през 2024 г. като част от шестте нови модела RangeRover, Defender и Discovery, планирани до края на 2026 г.
 • Трансформацията на Jaguar в изцяло електрически луксозен бранд се очаква преди края на 2024 г., когато първите нови автомобили ще бъдат разкрити.
 • В ход са планове за постигане на амбициозни одобрени от SBTi цели за 2030 г. за намаляване на емисиите на парникови газове в операциите с 46% и в цялата верига с 54% на автомобил.
 • Стартира програма за отворени иновации с Plug and Play през първото тримесечие, която ще насърчи сътрудничеството с прохождащи на пазара фирми за свързаност, дигитални услуги, индустриални операции, както и електрификация и устойчивост.

Коментирайки бизнес представянето за тримесечието, Тиери Болоре, Главен изпълнителен директор на JaguarLandRover, споделя:

„Нашата стратегия да предоставим бъдещето на модерния лукс на клиентите ни продължава с бързи темпове, докато ускоряваме плановете си за изцяло електрически бизнес. Въпреки че затрудненията с глобалните доставки на полупроводници и блокирането на COVID-19 в Китай повлияха на нашите бизнес резултати през това тримесечие, имам удоволствието да потвърдя, че имаме необходимата организация, за да отговорим на кризата. Стремим се да възстановим растежа на производството и да постигнем по-големи обеми през второто тримесечие.“

Въпреки силното търсене и рекордни поръчки, продажбите продължават да бъдат ограничени от глобалния недостиг на чипове и полупроводници. За щастие, се очаква в най-скоро време постeпенно подобрение в доставките на нови луксозни премиум автомобили JaguarLandRover в световен мащаб.

Продажбите през първото тримесечие на фискална 2023 г. (април-юни 2022) възлизат на 78 825 автомобила, почти сходни с последното тримесечие на 2022 г. Общият брой на поръчките възлиза на почти 200 000, като моделите с най-голям интерес са новият RangeRover, RangeRoverSport и Defender – с над 60% от целия обем.

Приходите през първото тримесечие на 2023 г. са £4,4 милиарда. Очаква се финансовото представяне да се подобри още значително през годината, включвайки по-бързи доставки, дългосрочни споразумения за партньорство, както и увеличаване на производството на нови RangeRover и RangeRoverSport автомобили.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ