Jaguar Land Rover пуска нов двигател и трансмисия


16
сеп.
2016

Тази седмица Jaguar Land Rover ще увеличи своето семейство двигатели. Новите допълнения поддържат дългосрочния ангажимент на компанията за намаляване на вредните емисии и разхода на гориво. В основата на стратегията за по-добра екология е новият 4-цилиндров бензинов агрегат, който вече е в производство. С поглед към бъдещето в Jaguar Land Rover са разработили модерна автоматична трансмисия, която едновременно ще подобри икономичността на бъдещите модели и ще разшири възможностите им за задвижване на всички колела. Съвременният изследователски проект Transcend, който е на стойност от 30 милиона британски лири, използва новаторския, ултра-широк обхват на предавателно съотношение (20:1), който интегрира скоростна кутия в ниския обхват, двоен съединител и хибридни технологии.

Бензиновият двигател Ingenium включва електрохидравлично управление на клапаните, интегриран изпускателен колектор и twin scroll турбокомпресор с керамични сачмени лагери. След въвеждането на 2,0-литровите, 4-цилиндрови дизели през 2015 г., модерните бензинови мотори Ingenium стават най-новите двигатели Ingenium, които ще влязат в производство и ще бъдат налични от 2017 г.

Transcend e съвременен изследователски проект, който комбинира иновативен механичен дизайн и съвременни производствени техники, за да създаде компактна  олекотена 8-степенна трансмисия с ултра-широк обхват на предавателно съотношение 20 – повече от два пъти по-голям от това на стандартна 8-степенна автоматична кутия. С тегло около 20 кг по-ниско от това на съществуващите 8-степенни автоматични трансмисии, Transcend може да се използва при автомобилите с надлъжно разположен двигател със задно задвижване и при автомобилите със задвижване на всички колела. Новата скоростна кутия позволява интеграция на електродвигател и ще разполага с 8 предавки за преден и 2 – за заден ход.

Частично финансирана от правителството на Великобритания, програмата Transcend се стреми да възобнови производството на трансмисии във Великобритания – чрез инвестиция в процесите по разработване на по-леки компоненти както и чрез по-енергоспестяващо производство – и така да насърчи износа на британски хибридни автомобилни технологии.

Още по темата

Card image cap
Ford чества половин век от победата на Льо Ман със специален GT

15
авг.
2017

Когато погледне развиващия 656 к.с. Ford GT '67 Heritage Edition (2017), почитател на автомобилните спортове ще се почувства сякаш се е върнал в 1967 г. Със специалната лимитирана версия Ford празнува 50 години oт легендарната победа на GT40 в „24 часа на Льо Ман“

Card image cap

В последния брой:

Архив >