JAGUAR LAND ROVER ПРИДОБИВА ПРОИЗВОДИТЕЛЯ НА ОФРОУД СЪСТЕЗАТЕЛНИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА BOWLER

1812
2019

Днес Jaguar Land Rover обяви, че придобива Bowler, базирания във Великобритания производител на автомобилни части, всъдеходи и рали рейд автомобили.

Основан през 1985 г., Bowler е пионер в производството на специализирани автомобили за офроуд състезания във Великобритания и се гордее с множество успехи от международни рали рейд мероприятия. Опитът, който Bowler е натрупал в сферата на динамиката на автомобилите на разнородни терени, техниките за производство с нисък обем и доказването на издръжливостта на компонентите при екстремни условия, е изключително важен.

Special Vehicles Operations е бързо развиващ се бизнес, който допринася за основните качества на автомобилите Jaguar и Land Rover, за да бъдат създадени отличителни продукти от световна класа – включително SV, Vehicle Personalisation и Classic. Включването на Bowler като четвърто звено е напълно естествено продължение.

От самото си създаване Bowler е тясно свързан с Land Rover, което през 2012 г. преминава и в партньорство между тях и води до създаването на популярната серия рали автомобил Defender Challenge by Bowler през 2014 – 2016 г. 

Майкъл ван дер Санде, Изпълнителен директор на Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations, сподели: Почти 35 години името на Bowler се свързва с иновации и успех, с репутация, изградена от участието му в най-тежките състезания по автомобилен спорт в света. Вълнуващо е, че сега можем да участваме и да ръководим бъдещето на марката Bowler като част от Jaguar Land Rover. 

Всички от Special Vehicle Operations нямаме търпение да започнем работа с новите си колеги от Bowler. Добавянето на техните умения и опит към тези на SV, Vehicle Personalisation и Classic е ключова стъпка в нашата стратегия да създадем едно разнообразно портфолио от продукти и бизнеси. 

Нашата непосредствена цел сега е да гарантираме непрекъсната подкрепа за служителите и клиентите на Bowler по време на този преход към Jaguar Land Rover.” 

Сега Bowler е изцяло собственост на Jaguar Land Rover. В близкото бъдеще компанията ще продължи да работи в своята сграда в Белпър. 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин