Jaguar Land Rover открива завод в Бразилия

2006
2016

Jaguar Land Rover откри новия си производствен цех и образователен център за бизнес партньорство на стойност 750 млн. бразилски реала (240 млн. британски лири) в щата Рио де Жанейро, Бразилия. Това е първият завод за производство, който великобританската компания отваря в Латинска Америка.

Новият цех на Jaguar Land Rover в Итатиая е и първият такъв в чужбина, изцяло притежаван от компанията, и отбелязва по-нататъшен етап в стратегията й за световна експанзия след откриването на съвместното й производствено предприятие в Китай през 2014 г. Създаването на нови заводи по света позволява на Jaguar Land Rover да се предпазва от колебанията на валутните курсове и да създава бизнес, конкурентоспособен в световен мащаб.

Новият завод ще произвежда Range Rover Evoque и Land Rover Discovery Sport за бразилските клиенти. Автомобилите ще бъдат пуснати за продажба от дилърите в цялата страна този месец. На официалното откриване на завода Волфганг Щадлер, Изпълнителен производствен директор, каза:

„Land Rover вече е пазарен лидер в Бразилия за премиум SUV автомобили със среден размер с над 30% от всички продажби в този сегмент. Range Rover Evoque и Land Rover Discovery Sport сега ще се произвеждат за първи път в Латинска Америка, надграждайки върху съществуваща си популярност сред клиентите в Бразилия.“

Заводът включва първия образователен център за бизнес партньорство на Jaguar Land Rover отвъд океана, който ще предоставя гама учебни дейности за над 12 000 местни деца всяка година. Те ще им помогнат да развиват ключови умения и информираност в работата и ще ги вдъхновяват да се стремят към удовлетворяващо професионално развитие в Jaguar Land Rover.

Напълно гъвкавият завод е проектиран в подкрепа на бъдещите планове на компанията и представлява дългосрочен ангажимент на Jaguar Land Rover към бразилския пазар. Заводът включва серия екологични характеристики, като събиране на дъждовна вода и засяване на над 1200 местни дървета за подпомагане опазването и подобряването на естествената среда около завода. Jaguar Land Rover се стреми да постигне най-високата степен на сертифициране Gold, присъждана от световнопризнатата система за устойчиво строителство LEED (Лидерство в енергийния и екологичен дизайн) – първият завод за сглобяване на автомобили в Бразилия, който прави това.

Заводът включва свръхмодерни производствени технологии и има най-модерното съоръжение за съответствие и сертификация по отношение на емисиите в Южна Америка. Като част от настоящия си ангажимент към бразилската автомобилна индустрия Jaguar Land Rover си доставя основни компоненти като седалки, кокпит, ауспух, шаси и силов агрегат от местни доставчици, включително Benteler и IAC. В допълнение, Jaguar Land Rover са инвестирали в услугите си по техническа помощ, за да помогнат на доставчиците да поддържат по-високи нива на локализация в бъдеще.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин