/ Jaguar Land Rover отваря три нови центъра за разработка на автономни автомобили

Jaguar Land Rover отваря три нови центъра за разработка на автономни автомобили

Jaguar Land Rover разширява своите глобални дигитални възможности, като отваря три нови технологични центъра в Европа, създавайки близо 100 нови инженерни работни места.

Центровете са създадени за разработване на системи за автономно шофиране за следващото поколение модерни луксозни автомобили на JLR и идват в допълнение към шестте съществуващи глобални технологични центъра, в които компанията е инвестирала.

Новите центрове са разположени в Мюнхен (Германия), Болоня (Италия), и Мадрид, (Испания), като местата са избрани поради наличието на опит в дигиталния инженеринг инженерство в съответния район.

Създаването на новите центрове идва в допълнение към съществуващите такива в Портланд (САЩ) Будапеща (Унгария), Шанън (Ирландия), Шанхай (Китай), Бенгалуру, (Индия) и Манчестър (Великобритания).

Заедно деветте глобални инженерни центъра на Jaguar Land Rover ще предоставят услуги и ще подават данни към Advanced Product Creation Center в Гейдън, Обединеното кралство, за да създадат следващото поколение автомобили на Jaguar Land Rover, които олицетворяват модерния лукс и предоставят напълно свързано изживяване за клиентите.

Томас Мюлер, директор продуктов инженеринг в Jaguar Land Rover, коментира; „Ние впрягаме талант в автономните технологии по целия свят, за да разработим иновации за нашите бъдещи продукти, които ще осигурят наистина модерно луксозно изживяване за водачите.“

„Софтуерът е от съществено значение за нас, а създаването на глобални инженерни центрове ще даде възможност за безпроблемна хибридна работа от няколко местоположения и ще гарантира, че използваме най-добрите таланти и ресурси за нашия бизнес.“

Създаването на трите нови технологични центъра бележи прогреса на многогодишното партньорство на Jaguar Land Rover с NVIDIA, лидера в областта на изкуствения интелект (AI) и ускореното изчисление. В рамките на партньорството инженерите на JLR работят за разработване и доставка на системи за автоматизирано шофиране от следващо поколение, дигитални услуги и неповторимо изживяване за клиентите.

Екипите, базирани в новите технологични центрове, имат опит в области на автономните технологии, включително системи, функции и операции, софтуер, проверка и валидиране и хардуер.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин