JAGUAR LAND ROVER ОБЕДИНЯВА СИЛИ С BMW GROUP

0706
2019

Партньорството ще развие технологиите за електрифициране на автомобилите

Тази седмица JaguarLandRover и BMW Group официално потвърдиха, че съюзяват усилията си в разработването на следващо поколение EDUs (ElectricDriving Units) – електрически задвижващи автомобили. Това партньорство ще развие допълнително технологиите за електрифициране на колите, което е част от преходана автомобилната индустрия към автономни, свързани, електрически и споделени автомобили(ACES).

Стратегическото сътрудничество се основава на база значителните знания и опит в електрификацията на двете компании. Jaguar Land Rover направи исторически успех с представянето на първите по рода си иновативни технологии впървия в света премиум електрически SUV– Jaguar -PACE, който в последствие стана Световен и Европейски автомобил за 2019 г. BMW Group, от друга страна,ще допринесат с богатия си опит в разработването и производството на няколко поколения електрически автомобили с логото i3, който излезе на пазара през 2013 г.

Ник Роджърс, Главен инженер на Jaguar Land Rover, отбеляза: „Преходът към ACES представлява най-голямата технологична промяна в автомобилната индустрия за едно поколение. Темпото на промяна и интересът на потребителите към електрифицираните превозни средства набира истинска популярност и е важно цялата индустрия да работи заедно, за да подобрим технологиите, необходими за постигането на това вълнуващо бъдеще.Доказали сме, че можем да изградим емблематични електрически автомобили, но сега трябва да разширим мрежата от технологии, за да подкрепим следващото поколение продукти на Jaguar и Land Rover. От дискусиите ни с BMW Group стана ясно, че имаме препокриващи се изисквания за EDUs, което създава взаимно изгодно сътрудничество.“

Екип от експерти на JaguarLand Rover и BMW Group ще разработват електрическите системи рамо до рамо, за да запазят уникалния дух на марките и да предоставят специфичните характеристики за съответната гама продукти.Електрическите автомобили ще се произвеждат от всеки партньор в собствените имзаводи. За Jaguar Land Rover това ще бъде в Wolverhampton Engine Manufacturing Center (EMC), който беше потвърден за дом на глобалното производство на електрически задвижвани автомобили през януари тази година. Заводът, в който работят 1600 души, е център на производството на задвижващи системи и предлага пълна гъвкавост между чистите бензинови и дизелови двигатели на Ingenium и електрическите мотори. EMC ще бъде допълнен от наскоро обявения център за сглобяване на батерии в HamsHall, близо до Бирмингам, който доставя електрически задвижващи системи до световните автомобилни заводи на Jaguar Land Rover.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин