Jaguar F-Type SVR става още по-атлетичен

0903
2018

Купувачите на новия Jaguar F-Type SVR вече могат да изберат пакет за персонализация за суперколата, развиваща скорост 320 км/ч, и да добавят характерни визуални елементи, вдъхновени от състезанията, без допълнително заплащане. Дизайнерите на Jaguar от подразделението Special Vehicle Operations, водени от Иън Калъм, директор Дизайн, и неговият екип за персонализация на автомобила по поръчка, са създали пакет Graphic, който добавя завладяваща нотка визуален атлетизъм към вълнуващия SVR със задвижване на всички колела.

Аеродинамичният пакет на F-Type SVR осигурява по-добро аеродинамично притискане и същевременно намалява въздушното съпротивление. Комплектът се състои от предна броня и сплитер, плоска долна част на каросерията, активно антикрило от карбонови влакна и задни обтекатели и е подчертан от рамка на предната решетка, капаци на страничните огледала и аеродинамични „крилца“ в контрастен цвят. Стикери на предния капак и праговете с графичен символ „575“ обозначават забележителната мощност от 575 к.с. на 5,0-литровия двигател V8 с компресор, а карбонови ламели на предния капак и странични емблеми подчертават високите динамични показатели.

Пакет Graphic на F-TYPE SVR се предлага в шест цвята:

  • Yulong White с акценти Firenze Red
  • Santorini Black и Gold
  • Corris Grey и Ultra Blue
  • Caldera Red и Black
  • Ultra Blue и Corris Grey
  • Indus Silver и Black

Всички те включват и олекотени 20-цолови джанти и спирачни апарати в подходящ цвят (червен или черен). Карбонови спирачки предлагат като опция, но с жълти спирачни апарати. SVR е проектиран да бъде най-бързият и най-мощният F-Type, като същевременно остава използваем в ежедневието. Суперавтомобилът за всякакви метеорологични условия, развиващ 320 км/ч, ще ускорява от 0 до 100 км/ч само за 3,5 секунди, като същевременно радва водачите със стабилно пътно поведение, прецизно кормилно управление и мощно спиране.Шасито на F-TYPE SVR съдържа подобрени амортисьори и стабилизиращи щани, по-твърдо задно окачване и по-широки гуми – 265/35 R20 и 305/30 R20 – което му придава отличителен характер с фино усъвършенствани реакции.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин