JAGUAR F-PACE ЗА МОДЕЛНА ГОДИНА 2019: НОВИ ТЕХНОЛОГИИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ, ИНТЕРИОРНИ ПОДОБРЕНИЯ И 5-ЛИТРОВ ДВИГАТЕЛ V8 SVR С КОМПРЕСОР СУПЕРЧАРДЖЪР


4
май
2018

Jaguar обяви серия подобрения за своя награждаван мощен SUV – F-PACE. F-PACE предоставя интериорни подобрения, най-новите технологии за безопасност и допълнителни функции за удобство на потребителя.

Към системите в помощ на водача се присъединява Адаптивният автопилот с подпомагане на кормилното управление, който работи между 0 и 180 км/ч и използва съществуващия Адаптивен автопилот с Центриране в лентата, за да управлява разположението на автомобила в лентата, докато поддържа зададена дистанция спрямо автомобила отпред.

Други функции включват Адаптивен автопилот с функция Stop&Go, който позволява на водача да следва автомобила отпред на удобна за спиране дистанция и да тръгва отново от спряло положение, когато водачът подскаже на системата чрез натискане на педала на газта.

Базираната на радар Аварийна спирачка при висока скорост позволява подобрено отчитане на вероятност от сблъсък отпред. Системата работи при скорост 10-160 км/ч и е в състояние да отчете неизбежен сблъсък, като предупреждава водача и задейства спирачките, ако той не успее да реагира.

Всички клиенти ще се възползват от Камера за обратно виждане, Помощ при паркиране на преден и на заден ход, Следене на състоянието на водача, Аварийна спирачка и Асистент за придържане в лентата – вече всички част от стандартното оборудване.

Новите опционални пакети за безопасност правят процеса на покупка по-прост от всякога. Пакетът Park включва Асистент за паркиране, 360-градусовата Помощ при паркиране на Jaguar и Следене на трафика зад автомобила, докато пакетът Drive осигурява Адаптивен автопилот с функция Stop&Go, Асистент за следене на мъртвата точка и Аварийна спирачка при висока скорост. Пакетът Driver Assist комбинира пакетите Park и Drive и включва 360-градусова пространствена камера и Адаптивен автопилот с подпомагане на кормилното управление.

 В интериора на F-PACE информационно-развлекателната система Touch Pro на Jaguar с 10-инчов сензорен екран е част от стандартното оборудване, като същевременно се предлагат нови опционални тънки спортни седалки с 14-степенни настройки, регулируеми възглавници и по-тънки облегалки.

Вниманието към детайла продължава с вътрешното огледало без рамка, осветените метални пластини на праговете с надпис Jaguar, полираните метални педали, първокласните мокетни стелки, велурената облицовка на тавана, хромираните превключватели на 10-степенните регулируеми седалки и покритията на вратите от карбонови влакна.**

За допълнително удобство на клиента избраните бензинови версии за F-PACE за моделна година 2019 се възползват от по-голям 82-литров резервоар за гориво (увеличение спрямо 63 литра).*

Всички бензинови двигатели вече са оборудвани с филтри за твърди частици, за да бъдат още по-екологични. Високоефективните, близко свързани филтри са идеално интегрирани в системата за последваща обработка и улавят ултра фините частици, когато отработените газове преминават през тях. При нормални условия на шофиране уловените частици се окисляват в CO2 и филтърът се регенерира, щом водачът вдигне крак от педала на газта.

„F-PACE е високо оценен в цял свят и нашият мощен SUV има повече от 70 международни награди на свое име. Ние обновихме нашия най-продаван SUV с подобрени технологии за безопасност, допълнителни функции за удобство и по-голям интериорен комфорт. Всички тези промени създават преживяването, което нашите клиенти очакват от един Jaguar.“

Ник Колинс, Директор на автомобилната серия, Jaguar Land Rover

F-PACE SVR направи своя дебют по време на Международния автомобилен салон в Ню Йорк и се присъединява към гамата на F-PACE за моделна година 2019. SVR е оборудван с 5,0-литров бензинов двигател V8 с компресор суперчарджър, мощност 550 к.с. и въртящ момент 680 Нм, и е в състояние да ускори от 0 до 100 км/ч за 4,3 секунди (0-60 мили/час за 4,1 секунди), а максималната му скорост е 283 км/ч (176 мили/час).

Конструиран от подразделението Special Vehicle Operations (SVO), SVR се отличава със специално окачване, аеродинамични подобрения и нови олекотени 21- и 22-инчови алуминиеви джанти, които приютяват модерните спирачки. Активната изпускателна система с променлив ход на клапаните гарантира, че звукът от двигателя V8 с компресор суперчарджър отговаря на динамичните му показатели. В интериора F-PACE SVR получава тънки спортни седалки с логото SVR, докато спортният селектор за смяна на предавките подчертава спортния характер на SUV модела.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >