Jaguar E-Type Zero на Хари и Меган


22
май
2018

Навремето Jaguar E-Type бе определен като автомобил „за мъже, които пушат лула“. Сега – десетилетия по-късно – бихме могли да кажем „за мъже, които пушат електронна цигара“. Причината: „най-красивият автомобил на света“ (по думите на Енцо Ферари) ще получи електрическо задвижване. Jaguar E-Type Zero стана звезда заради две известни личности, които се придвижваха с него: принц Хари и неговата съпруга Меган Маркъл.

Преди феновете да олдтаймерите да са се ужасили: Jaguar E-Type Zero е единичен екземпляр, който се явява мост към бъдещето. От 2020 г.Jaguar Land Rover (JLR) възнамерява да електрифицира всеки модел. Още през тази година на пазара ще се появи изцяло електрически модел – Jaguar I-Pace. Именно от I-Pace е взел някои компоненти този E-Type Zero. Възможно е това електрическо задвижване да бъде използвано и при други класически модели на Jaguar. Новата електрическа машина е имплантирана в структурата на E-Type, което означава, че по всяко време може да бъде монтиран отново конвенционален двигател.

Детайлите: разполагащото с 220 киловата (299 к.с.) задвижване е настроено специално за E-Type Zero, като с оглед на старото окачване мощността е редуцирана. За сравнение – в Jaguar I-Pace „кончетата“ са 400. Литиево-йонната батерия на E-Type Zero отговаря точно по размери и тегло на намиращия се под капака 6-цилиндров двигател на  XK – разположението също е идентично. Като цяло E-Type Zero тежи с 46 килограма по-малко от класическия E-Type

E-Type Zero ускорява за 5,5 секунди до 100 км/ч, пробегът му е 270 километра, а батерията с капацитет 40 кВт. се зарежда за 6-7 часа.

Още по темата

Card image cap
Така реве Abarth Spider

6
апр.
2016

170 к.с. и много агресивна визия - Abarth допълнително наточва Fiat 124 Spider. Предлагаме ви цялата информация за цените и двигателя. Както и видео със звука на двигателя!

Card image cap
Колекционерът на странни автомобили от Изтока

21
ное.
2016

Някогашен беглец от ГДР се е посветил на колекционирането на автомобили от Източния блок. Неговата сбирка включва Lada от Съветската армия и Citroën на Хонекер

Card image cap
Клубът на супербързите: Aston Martin DB11

26
юли
2017

Ако искате да влезете в клуба на най-бързите автомобили, то моделът трябва да вдига поне 480 км/ч! Преглед на 73-те най-бързи и ексклузивни автомобили на света.

Card image cap

В последния брой:

Архив >