Jaguar триумфира в електрическата Formula


19
февр.
2020

Автомобилният състезател на Panasonic Jaguar Racing, Мич Евънс, спечели еПри на Мексико 2020 г. с едно от най-впечатляващите представяния във Формула E. Преминавайки финалната линия с над четири секунди преди класиралия се на второто място Антонио Феликс да Коща, Мич Евънс контролираше надпреварата още от първата обиколка.

С 26 точки в актива на британския състезателен отбор Евънс е начело на първенството с една точка, а Panasonic Jaguar Racing е на второ място в отборното класиране.

Мич Евънс, #20, сподели: „Този резултат е доказателство за упоритата работа на екипа след проблемите, които имахме в Сантяго. Важно беше да покажем на какво е способен Jaguar I-TYPE 4 не само за една обиколка, а по време на цялата надпревара. След изпреварване на Андре Лотерер на първия завой поех преднина и след това се съсредоточих върху това да я задържа и да бъда максимално ефективен. Този уикенд наистина показахме темпото си и сега планът е да постигаме тези резултати през целия сезон.”

Джеймс Баркли, Директор на тима Panasonic Jaguar Racing: „Какво състезание – страхотен ден за отбора и за всички от Jaguar! Мич и екипът направиха безупречно представяне днес и ни донесоха една убедителна победа. Това е много важен момент за екипа и цялата упорита работа се изплати днес. Ще се постараем да повторим същия резултат и в Маракеш. „

Panasonic Jaguar Racing се отправя към Маракеш на 29 февруари 2020 г. за шести кръг от шампионата на ABB FIA Формула E.

Jaguar се върна към автомобилните състезания през октомври 2016 г., като стана първият премиум производител, който се присъедини към автомобилния шампионат за едноместни открити болиди с електрическо задвижване ABB FIA Формула E. През 2019 г. тимът печели еПри в Рим – първата победа на Jaguar в международния автомобилен спорт от 1991 г. насам.

Panasonic Jaguar Racing проектира собствен задвижващ механизъм за състезанията на Формула Е, който включва двигател, трансмисия, инвертор и задно окачване. Всичките 12 отбора, които са част от автомобилния спорт, спазват еднакви изисквания за контрол на разхода и отделянето на въглероден диоксид. Това позволява на екипа да се съсредоточи върху разработването на по-ефективни и леки електрически двигатели за бъдещите еко автомобили Jaguar Land Rover.

Освен изцяло електрическата си концепция, Формула Е е уникална за моторните спортове заради местата, на които се провежда. Шампионатът се състои по улиците на световни мегаполиси, включително Дирия, Хонгконг, Саня, Рим, Париж, Ню Йорк и завършва с двудневна надпревара в Лондон.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >