Jaguar пусна F-Pace SVR с V8 и 550 „коня“


28
мар.
2018

Аеродинамичните подобрения включват по-големи въздухозаборници отпреди и странични въздуховоди на калниците. Ексклузивен SVR преден капак съдържа въздуховоди, които спомагат за извличането на горещия въздух от двигателния отсек и са визуално доказателство за динамичните намерения на SVR. Отзад уникален спойлер се присъединява към нова броня, която побира четирите ауспухови тръби на активната изпускателна система. Бронята съдържа странични стрингери, които отвеждат въздушния поток от задната част на автомобила. SVR разчита на по-твърдо окачване, което допринася за 5% намаляване на люлеенето на каросерията.

Новите олекотени ковани 21- и опционални 22-цолови алуминиеви джанти са по-широки отзад с 25 мм в сравнение с отпред и допринасят за по-доброто управление на SVR. 22-цоловите джанти са с 2,4 кг по-леки отпред и с 1,7 кг по-леки отзад, проектирани да предоставят по-голям въздушен поток към по-големите предни (395 мм) и задни (396 мм) спирачни дискове. Спирачните дискове са с модерна конструкция от две части за намаляване на теглото.

F-Pace SVR съдържа също активната изпускателна система на Jaguar с клапи. Тя произвежда харизматичен звук и е още един фактор зад увеличената динамика на SVR, тъй като активната система позволява по-ниско налягане на отработените газове. Изпускателната система на SVR е с 6,6 кг по-лека от стандартната за F-Pace.

F-Pace използва активения заден диференциал с електронно управление (EAD) на Jaguar, както и интелигентна система за задвижване на всички колела и адаптивно окачване, комбинирано с различни режими на шофиране. Отвътре F-PACE SVR предлага тънки спортни предни седалки, осигуряващи по-добра странична опора, с характерния ромбовиден дизайн и релефно лого SVR. В допълнение на това уникалните задни седалки напомнят силно изваяния дизайн отпред, а характерът на спортен SUV е подчертан от селектора за смяна на режимите. Брандираният с логото SVR волан е оборудван с алуминиеви „пера“ за смяна на предавките. При цялата своя динамика SVR запазва практичността и функционалността, присъщи на цялото семейство PACE, със своя 650-литров багажник (с вдигнати задни седалки). SUV-ът на Jaguar позволява на пътниците да останат свързани и да се забавляват в движение с 4G WiFi за до осем устройства. Автомобилът е оборудван също и с усъвършенстваната информационно-развлекателна система Touch Pro с 10-инчов сензорен екран и 12,3-инчов HD инструментален клъстер.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >