JAGUAR ПРЕДСТАВЯ НОВИЯ I-PACE BLACK

2004
2021

Отличителният дизайн на изцяло електрическия SUV е подчертан с допълнително стандартно оборудване

Jaguar I-PACE постигна световно признание и спечели множество награди за изключителния си дизайн. Сега привлекателността на изцяло електрическия SUV се засилва още повече чрез създаването на I-PACE Black.

Това ексклузивно ново допълнение към гамата на I-PACE се възползва от подобрена спецификация, която включва като стандарт редица функции, опционални за моделите S, SE или HSE, включително пакет Black, панорамен покрив и затъмнени стъкла.

Изчистеният, съвременен външен вид се подчертава от гланцовото черно покритие на 20-инчовите джанти с пет спици, а I-PACE Black се предлага и в пълната гама от цветове, включително първокласни бои металик в цвят Aruba и Farallon Pearl.

Джулиан Томсън, директор отдел Дизайн, Jaguar, сподели: „Драматичният профил на I-PACE го отличава от останалите SUV автомобили. Създаването на ексклузивния I-PACE Black ни даде възможност да подобрим фино дизайна, като направим модела да изглежда още по-динамичен, отличителен и желан.“

Както всеки модел от гамата, I-PACE Black предлага богато разнообразие от технологии, създадени да направят всяко пътуване по-безпроблемно и по-приятно. Информационно-развлекателната система Pivi Pro стартира още при качване в автомобила и е толкова интуитивна за използване, колкото и вашия смартфон. Навигацията EV може да покаже дали близките зарядни станции са свободни или се използват, вида на кабела, с който разполагат, колко струват и колко време ще отнеме зареждането. При дълги пътувания Pivi Pro може също да показва прогнозираното ниво на зареждане на всяка точка от пътя.

Pivi Pro разполага с вградена SIM карта и 4G план за данни за неограничен стрийминг на музика, а пакетът Smartphone с Apple CarPlay® е стандартен. Android Auto™ също се предлага стандартно. За да направят връзката със смартфона още по-удобна и безпроблемна, безжичните версии и на двете системи скоро ще станат достъпни за клиентите чрез актуализацията на софтуера по въздуха (SOTA). Това означава, че информационно-развлекателните и автомобилните системи винаги могат да бъдат актуализирани дистанционно и безпроблемно. В допълнение, I-PACE може да свързва два телефона едновременно, както и се предлага с опционална възможност за безжично зареждане с усилвател на сигнала за подобряване на мрежовото покритие и Wi-Fi.

Качеството на въздуха, комфортът и благополучието на пътниците са приоритет и системата за йонизация на въздуха в купето вече включва филтриране PM2.5 за улавяне на ултрафини въздушни частици и алергени. I-PACE може дори да филтрира въздуха в купето си, преди да започнете пътуване.

Огледалото за обратно виждане ClearSight дава на водача безпрепятствен поглед върху пътя отзад, дори при пътници на задните седалки или напълно заредено багажно отделение. Електрическият SUV използва широкоъгълна задна камера, свързана с екран към огледалото: превключвател позволява на водача да избира между стандартния изглед или подаването от камерата.

При дълги пътувания по магистрала Адаптивен круиз контрол с подпомагане на кормилното управление усилва усещането за комфорт на водача, като внимателно асистира при управление, ускорение и спиране, за да центрира автомобила в лентата, като същевременно поддържа зададено разстояние от автомобилите отпред.

С два електрически мотора на всяка ос, проектирани от Jaguar, които произвеждат изключителна комбинирана мощност от 400 к.с. и 696Нм, алуминиева конструкция и нисък център на тежестта, I-PACE предлага ненадминат баланс между ефективност при задвижване на всички колела, усъвършенстване, лукс и пъргавина – заедно с изключителен пробег и ежедневен комфорт.

Вграденото зарядно устройство от 11kW на I-PACE прави зареждането вкъщи по-бързо и по-удобно за клиенти с трифазни електрозахранвания. Когато се включи в кутия за стена от 11kW, може да се постигне обхват до 53 км. на час. Пълното зареждане отнема само 8,6 часа – идеално за зареждане през нощта. Клиентите с еднофазни захранвания, използващи 7kW стенни кутии, могат да постигнат до 35 км. на час, а пълното зареждане отнема 12,75 часа.

Системата Preferred Charging Period на I-PACE позволява на клиентите да зададат желано време за начало и край на зареждане – помагайки им да се възползват от различните тарифи за електроенергия, предлагани на много пазари. Скоро, чрез актуализация на софтуера по въздуха, тази функция ще предложи още по-голяма гъвкавост, като позволи на клиентите да зададат конкретен лимит на зареждане, който искат да достигне батерията – например 80%.

Когато се зарежда в движение, зарядните устройства с постоянен ток от 100 kW могат да добавят до 127 км. електрически пробег само за 15 минути, а 50kW зарядни устройства добавят до 63 км. за същия период.

Jaguar разработи приложението Go I-PACE, за да помогне на хората да разберат колко лесно I-PACE би се вписал в живота им и да подчертае предимствата на електричеството. Анализирайки пътуванията, които се извършват във всеки автомобил, приложението – достъпно за iPhone или Android – показва на потенциалните клиенти възможните спестени разходи, колко батерия би била използвана за пътуване и броя на пълните зареждания, необходими за покриване на общото разстояние.

При създаването на I-PACE, Jaguar промени правилата и създаде първият и най-добрият премиум електрически автомобил. Моделът предлага на клиентите по целия свят ненадминат баланс между ефективност на задвижване на всички колела, усъвършенстване, лукс и пъргавина – заедно с изключителен пробег и ежедневен комфорт.

Носител на 88 световни автомобилни награди – включително три отличия на Световен автомобил на годината за 2019 г., Световен автомобилен дизайн на годината и Световен еко автомобил – I-PACE е и предшественик на изцяло електрическите Jaguar автомобили. От 2025 г. Jaguar ще бъде пресъздадена като изцяло електрическа луксозна марка с драматично красиво ново портфолио от емоционално ангажиращи дизайни и новаторски технологии от следващо поколение.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин