Jaguar представя зрелищно шоу върху Бурдж Халифа в Дубай


9
май
2016

Историческо първо събитие в световен мащаб беше току-що осъществено от по повод излизането на пазара в Близкия изток на F-Pace.

Като подобаващо признание към града, известен със своето новаторство, Дубай беше достойният избор за Jaguar да лансира първия SUV на марката в региона на Близкия изток със смайващо шоу върху фасадата на световноизвестната, емблематична за града сграда – Бурдж Халифа.,

Хиляди жители на Дубай, туристи и отбрана селекция VIP гости, се събраха да гледат зрелищния триминутен спектакъл, който бе видян и в целия свят от зрителите на онлайн каналите на Jaguar.

Шоуто започна с впечатляваща прожекция на градския пейзаж на Дубай върху огромния централен панел на фасадата на Бурдж Халифа, с контурите и рева от двигателя на F-Pace, спускащи се по цялата дължина на сградата – представящи мощта на най-новото попълнение на Jaguar. Красиво изписан арабски калиграфски символ от известния арабски художник Уисам Шоукат се появи след това на фасадата, преди изображението да се пръсне и изчезне от екрана.

Кулминацията на спектакъла беше драматичното появяване на Jaguar F-PACE, издигнат на почти 6 метра от земята, в рамка от многоцветни фойерверки за добре режисирания финал. Синхронизирано появяване на автомобила се случи и до статуята „Кон 2007“ на Фернандо Ботеро при променадата на Дубай Мол пред Бурдж Халифа.

С обща площ от 32 467 кв. м фасадата с LED светодиоди на Бурдж Халифа държи рекорда на Гинес за „Най-голяма, осветена с LED фасада в света“. Тя направи възможно шоуто на Jaguar с използването на 70 000 LED светодиода, синхронизирани по цялата внушителна конструкция, издигаща се на впечатляващите 828 метра.

Jaguar отбеляза повода с ексклузивно събитие, проведено в изконно британския Fortnum & Mason с изглед към Бурдж Халифа; подходящо място за британската марка, където VIP гостите бяха посрещнати.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин