Jaguar освежи най-хищната си котка

F-Тype получава променен външен вид и модерни технологии

1001
2017

Вече известен като модела на Jaguar с най-големи динамични възможности, спортният F-Type продължава да еволюира със свеж външен вид и модерна информационно-развлекателна система.

От лансирането си през 2012 г., изцяло алуминиевият двуместен автомобил на Jaguar твърдо се е установил като най-продавания спортен модел в сегмента си на родния си пазар. Новата серия F-Type предлага по-широка гама, включваща 28 версии – от изчистения F-Тype с 340 к.с. и задвижване на задните колела до суперавтомобила на Jaguar за всякакви климатични условия F-Type SVR (575 к.с.) с максимална скорост 320 км/ч и задвижване на всички колела.

Вече всеки F-Type е оборудван с информационно-развлекателната система Touch Pro. Супер бързите й реакции, интуитивното управление като при таблет, интелигентните навигационни функции като Share ETA и онлайн услугите като информация за трафика и метеорологична прогноза в реално време правят всяко пътуване по-удовлетворяващо и предоставят изобилие от информация на разположение на водача.

Дизайнът на F-Type е променен с по-ясно визуално разграничение, благодарение на специфична за модела предна броня. Full LED предни фарове още повече усилват визуалната привлекателност и спомагат за подобряване на безопасността и комфорта на водача.

Прибавянето на олекотени издължени седалки и нови хромирани и алуминиеви покрития усилват усещането за интериор с фокус върху шофьора и перфектно допълват усъвършенстваните цветови схеми, включващи кожената опция в цвят Siena Tan, която вече е налична за цялата гама.

За да отбележат представянето на новата гама F-Type, в Jaguar са разработили ексклузивния модел 400 Sport, който ще се продава в цял свят, но само за една година. Мощността на новата версия с 400 к.с., изстискани от 3-литровия двигател V6 с механичен компресор, се допълва от подобрено шаси, включващо спирачната система Super Performance, системата Програмируема динамика и 20-цолови джанти с в цвят Dark Satin Grey.

Отличителни емблеми 400 SPORT в цвят Yellow и Dark Satin Grey в задната част на автомобила и на предния сплитер загатват за допълнителната мощност, скрита под издутия преден. Моделът R-Dynamic е нов в основната гама. Тази спецификация е налична с версиите с 340 и 380 к.с. на двигателя V6 с компресор, разширявайки избора на клиента, и се отличава с 19- и 20-инчови алуминиеви джанти и отвори на предната броня с рамки в цвят GlossBlack. Отличителното покритие в цвят GlossBlack е нанесено и на предния сплитер, въздуховодите на предния капак, страничните прагове и задния дифузьор.

Към всеобхватната гама системи в помощ на водача на F-TYPE се включва и полуавтоматична функция в помощ на паркирането, която прави успоредното паркиране дори в най-тесни пространства по-бързо и лесно. Когато минете покрай потенциално паркомясто, ултразвуковите сензори за паркиране на автомобила измерват дължината му. Ако е подходящо, системата поема контрол над управлението: всичко, което водачът трябва да направи, е да натисне един бутон, да включи на задна предавка и да контролира подаването на газ и спирачките. Системата също така ще насочва автомобила при излизане от паркомястото.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин