Jaguar обнови F-Type

0412
2019

Новият Jaguar F-TYPE изглежда по-добре от всякога и олицетворява дизайна на марката в най-чистия й вид. Двуместният спортен автомобил предлага перфектен баланс между изпълнение на пътя и удоволствие от шофирането с още по-внушителен дизайн и купе, създадени с луксозни материали и красиви детайли.

Гамата от мощни двигатели включва опции с четири, шест и осем цилиндъра*, всеки от които съвпада с осемстепенната ръчна скоростна кутия Quickshift. Водачите могат да използват както селектора на SportShift, така и монтираните на волана пера.

Новият F-TYPE предлага и още екстри, които са насочени към удобството на водача. В тях влизат 12.3-инчов TFT дисплей с висока разделителна способност, информационно-развлекателна система Touch Pro с Apple CarPlay и система Android Auto, при която бъдещи актуализации на софтуера могат да бъдат направени в удобно за клиента време, без да е необходимо да се посещава търговец. Специално внимание заслужават и двете превъзходни звукови системи от Meridian, които предлагат подобрено възпроизвеждане на звука.

Джулиан Томсън, директор на подразделението Дизайн на Jaguar, с гордост изтъква: „Да създадем най-красивия спортен автомобил с чистота, съотношение и присъствие, които да препращат и изцяло към Jaguar: това беше предизвикателството, което си поставихме. Новият F-TYPE е по-специален от всякога, още по-усъвършенстван във всяка линия, повърхност и функция, олицетворявайки истинския дизайн на Jaguar.

Най-съвременните технологии, заедно с луксозни материали и фини детайли, създават един красив интериор, който ще очарова шофьора и пътниците още преди началото на пътуването. Jaguar прави спортни автомобили повече от 70 години и това богато наследство е вдъхновило екипа да създаде нещо наистина изключително.”

Стилният дизайн на F-TYPE поставя по-голям акцент върху изчистения вид и детайла, за да създаде една перфектно изваяна форма. Супер тънките пикселни LED фарове**, с фин надпис върху дневните светлини „Calligraphy“ J, и страничните светлинни сигнали се съчетават перфектно с ефекта „течен метал“, който се образува на новия капак, подчертавайки визуално ширината на автомобила. Новата предна броня и леко уголемената решетка осигуряват още по-добро визуално въздействие и присъствие.

Задните опори допълват присъщата на F-TYPE форма, докато новите тънки задни светлини комбинират светодиоден подпис, вдъхновен от електрическия Jaguar I-PACE, с изтънчен монограмен дизайн.

12,3-инчовият HD TFT екран предлага избор от различни дисплеи, включително режим на пътна карта, но, както отговаря на един истински спортен автомобил, режимът по подразбиране се определя спрямо централния оборотомер. Тази функция, както и светлинните показатели при превключване на предавките говорят за фокуса на F-TYPE върху водача и потенциала за управление на автомобила.

Още преди да започне пътуването, F-TYPE очарова шофьорите с визуален спектакъл, разгръщащи се дръжки за вратите и впечатляващи вентилационни отвори. Стартирайки автомобила, той оживява.

Всички двигатели са с турбокомпресор и предлагат избор от мощност с 300 к.с., 450 к.с., 575 к.с. и 380 к.с. Всички мотори разполагат с активни изпускателни системи, които могат да бъдат ползвани или като опция, или като стандарт. Клиентите, които избират V8s със задвижване с 450 к.с. или 575 к.с., се възползват от новата функция Quiet Start, която гарантира по-тих звук – байпасните клапани с електрически задействащи се задни шумозаглушители остават затворени, докато не се отворят автоматично при претоварване. Ако желаете, Quiet Start може да бъде изключен чрез избора на динамичен режим или чрез натискане на превключващия бутон за отработените газове преди стартиране на двигателя.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин