Jaguar обнови своя електрически SUV за моделна година 2024

1701
2023

За новата моделна година I-PACE е деликатно усъвършенстван, с по-отличителен дизайн, по-богати спецификации, добавяне на модели R-Dynamic и за първи път, впечатляващи сатенени бои с избор от два цвята металик.

Предната решетка вече има гладка форма във впечатляващия цвят Atlas Grey. Заменяйки предишния мотив с ромбове в блестящ черен цвят, това създава по-семпъл, по-изчистен завършек на предната част на автомобила, като същевременно подсилва присъщото му електрическо ДНК. Цветът Atlas Grey присъства и върху вертикалните ребра отвън на предните отвори. Друга промяна в детайлите е новата емблема на Jaguar в черно и сребристо, разположена върху решетката.

Апретурата на предната броня, долната част на вратите и задният дифузьор вече са в цвета на каросерията вместо в цвят Gloss Black. Този подход служи за усъвършенстване на дизайна, като същевременно отнема визуално от масата на автомобила.

Моделите, включително 400 SPORT, разполагат с дискретен спойлер на капака на багажника, който деликатно подсказва потенциала за мощност и динамичния характер на I-PACE (стандарт и за всички други модели, оборудвани с 22-инчови джанти).

I-PACE предоставя истинското изживяване зад волана на Jaguar. С леки, компактни и ефективни електродвигатели, интегрирани в предната и задната ос, I-PACE може да ускори от 0 до 100 км/ч само за 4,8 секунди и до максимална скорост от 200 км/ч благодарение на 400 к.с. и 696 Нм.

Литиево-йонната батерия на I-PACE с капацитет 90 кВч осигурява пробег до 470 км. При зареждане с помощта на бързо развиващата се мрежа от обществени зарядни устройства, правотоко зарядно устройство с мощност 100 кВт може да добави до 127 км пробег само за 15 минути. Клиентите с трифазно електрозахранване и домашна станция Wall Box с мощност 11 кВт могат да добавят до 53 км пробег на час; пълното зареждане отнема само 8,6 часа. Клиентите на пазари с еднофазно електрозахранване, използващи Wall Box с мощност 7 кВт, могат да постигнат до 35 км на час и пълно зареждане за 12,75 часа.

Клиентите могат също така да настроят зареждането да спре, когато батерията достигне определено ниво – например 80%. Това е особено полезно, когато се използват обществени зарядни устройства, защото може да се добави само заряда за пробега, необходим за достигане до дестинацията.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин