J.D. Power: Е-клас побеждава А6 и Серия 5


20
окт.
2017

Бизнесмените и хората на високи постове чакат с нетърпение тези три модела. Всички класирали се на първите три места са добри автомобили с модерна техника. Ако се придвижвате всеки ден с тези три високотехнологични модела, ще развиете усет за откриване на дребните недостатъци. Победител в бизнес класа при изследването на J.D. Power е Mercedes Е-клас със 126 проблема. Следват го Audi A6 със 199 и Серия 5 на BMW с 232.

За доклада на J. D. Power за 2017 г. посредством онлайн запитване за колата им са интервюирани близо 14 000 автомобилни водачи. Участниците карат съответния модел от две години. При оценката се вземат под внимание само модели, за които са налице 75 подлежащи на оценка отговора. За да попаднат в оценките на дилърите, са необходими 100 или повече мнения.

Как се измерва задоволството?
Въпросите на изследването VDS (Vehicle Dependability Study) са разделени в категории качество/надеждност, атрактивност и разходи за поддръжка. Вземат се под внимание всички оценки, а победител е моделът или марката с най-малко проблеми. Успоредно с това изследването на CSI (Customer Service Index) установява задоволството на клиентите от техния дилър. Това става на базата на оценки в пет категории – от получаването на автомобила до качеството на сервиза.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин