Isuzu е най-продаваната марка автобуси в България

0907
2024

Официалният вносител на автобусите Isuzu в България – „Исубус“, отбеляза 10 години от основаването си. Част от автомобилната група „София Франс Ауто“ (SFA), днес компанията е лидер в индустрията си с 35% пазарен дял и регистрирани 98 нови автобуса у нас през 2023 г. За последното десетилетие обемът на продажбите в сегмента за страната е бил 650 превозни средства, като резултатите на марката я извеждат дългосрочно в челните три позиции.

„Вече 10 години „Исубус“ предлага продуктите на Anadolu Isuzu в България и осигурява тяхната качествена поддръжка“ – сподели Николай Живков, бранд директор на „Исубус“. – „Вярваме, че сме се наложили като доверен партньор в автобусния сектор и се стремим непрекъснато да подобряваме и разширяваме своята дейност, за да удовлетворим клиентите. Така задържаме години наред класирането си в топ 3 в индустрията ни, като през 2023-а постигнахме най-висок дял от пазара у нас. Тези успехи са ясна индикация за устойчивото развитие на нашата компанията.“

„Исубус“ е един от най-важните партньори за турския производител Anadolu Isuzu. „В 30-годишната ни история България винаги е била в топ 5 на държавите-вносители на продуктите на марката ни, независимо че е сравнително малък пазар в сравнение с някои западноевропейски страни“ – отбеляза Ерен Юзбасиоглу, мениджър международни продажби в Anadolu Isuzu. – „Отношенията ни с „Исубус“ са изграждани с години и се основават на взаимно доверие, професионализъм, разбирателство, както и на бизнес етиката. На това дължим успешните си резултати и лидерската си позиция в България. Въпреки че местният пазар на автобуси не е голям, той е силно конкурентен. Репутацията и надеждността на продуктите Isuzu, както и качеството на следпродажбеното обслужване привличат собствениците и операторите на автобуси. За тях е важно да разчитат на стабилни отношения с експертите в сектора, какъвто безспорно е „Исубус“.

Превозните средства на Anadolu Isuzu са се доказали в Европа и са предпочитан избор пред редица други марки. През последните няколко години компанията инвестира в моделите с алтернативно задвижване и предлага 8-, 12- и 18-метрови електрически автобуси, като само на Стария континент от 8-метровия модел е реализирала над 100 броя през 2022 и 2023 г.

В България „Исубус“ е познат с градските, междуградските и туристическите си модели, като най-новите попълнения са 100% електрическите NovoCiti Volt и Citivolt 12, подходящи за обществения транспорт. Най-предпочитан остава туристическият 30-местен Turquoise, отличаващ се със своя надежден дизелов двигател и с ефективността си. Предстои портфолиото за страната да се увеличи с компактния 29-местен електрически междуградски автобус Novo Volt, чието производство ще стартира през 2025 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин