Ioniq 5 с Head-up-дисплей с Augmented Reality

2801
2021

Отново изтече информация за техническите данни на Ioniq 5! Освен максималния пробег, научихме подробности и за вътрешното пространство

През лятото на миналата година Hyundai представиха новата си електрическа марка Ioniq – скоро ще се появи и първият ѝ модел: SUV-Coupé-то Ioniq 5. Сега изтекоха и нови технически данни за електромобила. Изтече също така и снимка, която би могла да е от дилърска презентация или официално прессъобщение. Мощността на автомобила ще бъде 314 к.с. (231 кВт), а пробегът му – до 510 километра по WLTP. Hyundai вече обяви, че електромобилът ще бъде оборудван също както и Porsche Taycan с 800-волтова техника, което дава възможност за екстремно бързо зареждане. За 18 минути батерията ще бъде заредена до 80 процента.

Багажникът побира 600 литра

Също така за първи път се появява и информация относно вътрешното пространство на модела. Ioniq 5 притежава междуосие от 3 метра, което осигурява прилично място за всички пасажери, превръщащи се в легла седалки и преместваща се конзола. Вместимостта на багажника е 600 литра. В кокпита ще има 12,3-инчов дигитален дисплей, както и Head-up дисплей с Augmented Reality. Това не е първият път, в който неволно изтича информация за Ioniq 5. В края на 2020 г. в Корея бяха публикувани технически данни, споделени неволно от Hyundai Австрия. Става дума за версията „First Edition“ на Ioniq, която е лимитирана на 150 екземпляра.

Близо до студията

Hyundai засега не показват снимки, но съществува тийзър на модела. От него ясно се вижда, че Ioniq 5 е доста близко до студията Hyundai 45. Светлинните подписи отпред и отзад са от студията, запазен е и ръбестият дизайн. Впечатление прави това, че първият Ioniq няма собствено лого, а носи емблемата на Hyundai.

Старт на поръчките след премиерата

Директно след презентацията на модела в средата на февруари 2021 г. Ioniq 5 ще може да се поръчва онлайн. Първите автомобили ще бъдат доставени през лятото.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин