Instagram позьори се качиха върху Ferrari

1706
2020

Малка се оказва границата от позьор в Instagram до извършител на престъпление: младежи повредили струващо 300 000 евро Ferrari. Сега тази акция ще им излезе доста скъпо!

Тази акция е толкова нахална, че направо нямаме думи. Същевременно е и толкова глупава, че човек може само да се смее: във Франкфурт на Майн трима младежи решава през нощта да съсипят едно Ferrari 488 GTB, за да задоволят егото си. Реализацията трябва да протече по следния начин: младежите позират до скъпия автомобил и след това качват снимките в Instagram – дотук добре. Самите снимки на Ferrari едва ли биха били проблем и нямаше да се превърнат в новина.

Младежите обаче не се задоволили само със снимките на Ferrari-то, ами се качили върху него и започнали да се разхождат по покрива на италианския автомобил. Когато свидетел ги снимал, едно от момчетата се било качило върху покрива на италианската „бегачка“. Това обаче вече не било позьорство, а престъпно деяние!

Позьорите се снимали дори с регистрационния номер!

Тъй като според закона в Германия, ако неволно или умишлено надраскате или увредите автомобил (без значение от цената му), то носите наказателна отговорност. В случай на ексклузивен спортен автомобил това може да се окаже доста скъпо. Щетите по това Ferrari 488 GTB според официалното изявление са следните: „Има вдлъбнатини по покрива, драскотини и белези по задницата и капака на двигателя“.  Щетите са на стойност 60 000 лв.! Сериозна постъпка, за която младежите ще трябва да отговарят. Те дори са имали смелостта да публикуват снимките в истинските си Instagram-профили. На някои снимки дори се вижда регистрационният номер на автомобила. Естествено полицията е открила профилите на извършителите и вече ги е идентифицирала. На тези младежи определено ще им излезе скъпо!

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин