Insigniа: най-добрият модел в средния клас


20
окт.
2017

В средния клас има надеждни и добри всекидневни модели, но също така луксозни и бързи автомобили за дълъг път. Почти навсякъде ще откриете грешки от всякакъв вид. Според доклада на J.D.Power добър всестранен талант и победител в класа е смененият наскоро Opel Insignia. Класиралият се втори Škoda Superb също се представи много добре. С малко повече слабости Ford Mondeo завърши трети.

За доклада на J. D. Power за 2017 г. посредством онлайн запитване за колата им са интервюирани близо 14 000 автомобилни водачи. Участниците карат съответния модел от две години. При оценката се вземат под внимание само модели, за които са налице 75 подлежащи на оценка отговора. За да попаднат в оценките на дилърите, са необходими 100 или повече мнения.

Как се измерва задоволството?

Въпросите на изследването VDS (Vehicle Dependability Study) са разделени в категории качество/надеждност, атрактивност и разходи за поддръжка. Вземат се под внимание всички оценки, а победител е моделът или марката с най-малко проблеми. Успоредно с това изследването на CSI (Customer Service Index) установява задоволството на клиентите от техния дилър. Това става на базата на оценки в пет категории – от получаването на автомобила до качеството на сервиза.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >