Infiniti Q60 Black S: със система KERS от F1!


6
мар.
2017

В Женева Infiniti ще представи концептуалния Q60 Black S, създаден, за да демонстрира плодовете от опита на японския премиум бранд с технологиите във Формула 1. Освен атрактивен пакет от подобрения по екстериора, включващ нови брони, специални прагове и масивно задно крило, купето разполага и със система KERS като болидите в най-престижната пистова надпревара на планетата. Системата за възстановяване на кинетичната енергия е много сложна и скъпа – и затова до този момент не е поставяна на хомологирани за движение по обществените пътища автомобили. От Infiniti обещават, че тяхното решение ще бъде максимално близко до това при машините от Формула 1.

По данни на японците Q60 Black S развива около 500 конски сили благодарение на 3-литров V6 с две турбини иKERS. Само времето ще покаже дали подобна техника ще успее да си пробие път до серийното производство.

Още по темата

Card image cap
Всичко най-важно за новия G-клас

15
ян.
2018

Mercedes преоктрива „кубчето“ – но запазва традиционните форми на модела. Офроуд динозавърът става дигитален и по-луксозен

Card image cap
Mercedes GLC Coupé: висок и скосен

28
мар.
2016

Mercedes GLC Coupé иска да бъде нещо като оксиморон: спортно SUV-купе с четири врати. Дали успява да постигне тази цел?

Card image cap
Opel поставя комбито на диета

27
ное.
2015

До 200 килограма по-малко! При новия компактен модел Opel залага на олекотената конструкция – и отново е на нивото на конкуренцията. Astra не е станала по-дълга, но въпреки това предлага повече място в багажника и интериора. Да не пропускаме и турбобензиновия мотор с 200 к.с.!

Card image cap

В последния брой:

Архив >