Infiniti Q60: изисканото спортно купе с 400 к.с.

В Детройт японската премиум марка представи серийната версия на Q60 – модел, който е сериозна заплаха за BMW Серия 4 и компания

1501
2016

С Q60 Infiniti представя в Детройт спортно-елегантно купе, което се отличава от останалите. Новият модел е базиран на седана Q50 и ще бъде сериозен конкурент на BMW Серия 4 и компания. Q60 е по-нисък и по-широк от предшествениците си G35 и G37. В предната част впечатление прави типичната за марката двойна решетка, обградена от LED-фарове. В страничния профил впечатление на очи се набиват тесните прозорци с остри ръбове. С дължина 4,68 м купето леко превъзхожда баварската „четворка“ (4,64 м), а по отношение на височината двата модела са еднакви (1,38 м). За разлика от германските конкуренти, Infiniti серийно се оборудва с 19-цолови джанти, „20-ките“ са опция. В задницата правят впечатление тесните стопове и капакът с интегриран спойлер.

В кокпита са използвани материали с топкачество, аудиосистемaта Bose с 13 високоговорителя е серийна.

В кокпита са използвани материали с топкачество, аудиосистемaта Bose с 13 високоговорителя е серийна.

Битурбо V6-мотор

При пазарното си лансиране във втората половина на 2016 г. Q60 ще дойде при клиентите с два двигателя. Базовият ще бъде 2-литров 4-цилиндров с принудително нагнетяване, мощност 211 к.с. и максимален въртящ момент 350 Нм. Той ще предава мощността си към задните колела. По-мощната модификация Q60S ще бъде оборудвана с Twin Turbo V6 с работен обем 3 л и 405 к.с. При нея максималният въртящ момент от 475 Нм ще бъде достъпен още при 1600 об/мин и ще бъде разпределян към четирите колела. Към момента японците не разкриват данни за динамичните постижения на колата. Кормилното управление ще бъде цялостно преработено. Посредством Drive Mode Selector шофьорът ще може да избира между шест режима на управление. В серийното оборудване е включена аудиосистема Bose с 13 говорителя. През втората половина на 2016 г. Q60 ще бъде лансирано на определени пазари – но японците не разкриват кои точно ще бъдат те. Няма данни и за цените.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин