Infiniti Q Inspiration Concept oтличен за „Най-добър концепт“ и „Най-красив интериорен дизайн“


18
ян.
2018

Infiniti Q Inspiration Concept бе обявен за „Най-добър концептуален автомобил“ и „Автомобил с най-красив интериорен дизайн“ от EyesOn Design на Международното автоизложение в Северна Америка. Концептуалният модел дебютира тази седмица и представя поглед към бъдещия автомобилен дизайн на INFINITI.

Победителите в ежегодните награди EyesOn Design, включващи 7 категории, се определят от повече от 30 главни дизайнери в сферата на автомобилостроенето. Наградите се считат за утвърждаване на невероятния автомобилен дизайн от лидерите в индустрията. Q Inspiration Concept показва пътя към бъдещето в сегмента на седаните със среден размер чрез комбинация от иновативния силов агрегат VC-Turbo, напредналите технологии за автономно шофиране и интелигентния дизайн на интериора. Изчистените линии на концептуалния модел се смесват със смели извивки, които поставят основата на бъдещата визия на седаните на марката. Дизайнът на Q Inspiration Concept съчетава покривната извивка, присъща на купе, с пропорциите на седан със среден размер.

Купето е просторно, благодарение на минималистичния дизайн, фокусиран върху изживяването на водача и пътниците. Двигателят VC-Turbo – първият в света готов за производство силов агрегат с променлива степен на сгъстяване – задвижва Q Inspiration Concept и позволява оптимална мощност при нужда, както и оптимизация на разхода на гориво. По този начин VC-Turbo загатва за бъдещите ползи от двигателите с променлива степен на сгъстяване. Заедно с най-новите системи за полуавтономно шофиране ProPILOT, Q Inspiration Concept позволява на водача да прехвърли някои натоварващи задачи на системите на автомобила и да се наслади на изживяването в интериора с интелигентен дизайн, предоставящ му пълен контрол.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >