/ Infiniti поставя нов рекорд по продажби за ноември, На път да отбележи рекордна 2016 г.

Infiniti поставя нов рекорд по продажби за ноември, На път да отбележи рекордна 2016 г.

INFINITI постигна най-добрите си месечни продажби през ноември и е на път да отбележи 2016 като най-добрата година по продажби в своята история. За периода януари – ноември, INFINITI отбеляза нов световен рекорд по продажби за първите 11 месеца на годината с почти 204 000 продадени автомобила, увеличение от 6% спрямо същия период на миналата година. INFINITI продаде 215 000 автомобила през 2015 г.

Общите продажби за ноември от над 20 000 бройки бележат 5% увеличение спрямо ноември 2015 г. Продажбите за ноември в Мексико, възлизащи на над 222 автомобила, бележат ненадминат рекорд и представляват 25% увеличение спрямо миналата година.

Роланд Крюгер, президент на Infiniti Motor Company, каза: „INFINITI е на път да отбележи рекордни годишни продажби тази година, благодарение на силата на нашето разширяващо се продуктово портфолио и усилената работа на всички в INFINITI. Компактният автомобил QX30 бе пуснат наскоро в продажба в Китай, където показахме също новото купе Q60 за първи път. INFINITI регистрира най-добрите си до този момент месечни продажби в Мексико през ноември. Продажбите на Q60 са силни в Съединените щати, които са най-големият пазар на INFINITI в световен мащаб. Клиентите по света оценяват съчетанието от характеристики, които предлагат нашите автомобили – от динамичен дизайн и отлична динамика до технологии в помощ на водача и много-нисък разход на гориво.“

В Китай INFINITI отбеляза нов рекорд по продажби за ноември с над 400 продадени автомобила, 6% увеличение от ноември 2015 г. От началото на годината до този момент, INFINITI е продала почти 37 000 автомобила в Китай, увеличение от 3% спрямо същия период на миналата година. Компактният кросоувър QX30 бе пуснат в продажба на Автомобилния салон в Гуанджоу в средата на ноември и бе представен на сноуборд събитието Air+Style през ноември на емблематичния стадион „Птиче гнездо“ в Пекин.

От януари до ноември INFINITI продаде над 15 200 автомобила в Западна Европа, ръст от 143% в сравнение със същия период на миналата година. Този резултат се дължи основно на отличното приемане от страна на клиентите на изцяло новите компактни модели Q30 и QX30 на INFINITI.

В Съединените щати продажбите на INFINITI за ноември 2016 г. възлизат на 12 112 автомобила, увеличение от 4% спрямо ноември 2015 г., а продажбите за периода от януари до ноември 2016 г. нарастват с 1% до 12 000 бройки.

В Азия и Океания, INFINITI регистрира продажби от над 6 100 автомобила за периода от януари до ноември, рекордно постижение за региона и ръст от 24% спрямо същия период на предходната година.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин