INEOS Grenadier Quartermaster – нов пикап с качествата на офроудър от старата школа

0207
2024

Премиерно за пазара бяха представени възможностите на новия пикап на марката

Всичко необходимо и нищо излишно – с това може да се похвали новият INEOS Grenadier Quartermaster. Пикап версията на британския офроудър бе представена на специално Старопланинско трасе от вносителя на марката за България Силвър Стар. Автомобилът се отличи с устойчивост и гъвкавост, даващи възможност да бъде приспособен за всякакви задачи. В комбинация с вече наличните на нашия пазар SUV вариации на Station Wagon пикапът даде ясна заявка, че може да покори и най-непристъпните планински терени. 

Каросерията е подсилена, изработена от галванизирана стомана за устойчивост, а блокажите на трите диференциала – преден, централен и заден, са 100% механични. Задвижването е посредством 3.0-литрови 6-цилиндрови редови дизелов и бензинов двигатели и автоматична скоростна кутия с понижаващи предавки. Падащата врата на товарния отсек издържа статично натоварване до 225 кг, а товарното пространство е с вместимост 1 европалет. Големият товарен отсек се съчетава успешно с ненадминатите офроуд способности сред пикапите. Статичното натоварване на тавана на двойната кабина е 375 кг, а динамичното натоварване на тавана на двойната кабина – 120 кг.

Част от отличителните характеристики на модела е възможността за фабрично монтирана вградена предна лебедка с теглителна способност до 5,5 тона, асистент за стабилност на ремаркето и офроуд навигационна система Pathfinder за начертаване на собствен маршрут и маркиране на точки с помощта на GPS координати за лесен път обратно. В допълнение Safari прозорците, водоустойчивият интериор и подсиленият практичен под с отточни клапани гарантират устойчивостта и приложимостта на този автомобил.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин