/ Ineos Automotive пуска изцяло нов електрически 4×4 модел през 2026

Ineos Automotive пуска изцяло нов електрически 4×4 модел през 2026

След потвърждението на моделна линия с нулеви емисии през май 2022 г., INEOS Automotive обяви днес, че съвместно с водещия автомобилен доставчик Magna разработва своя чисто нов електрически автомобил 4X4.

Новият 4X4 автомобил на INEOS Automotive ще бъде уникално предложение за клиентите. По-малък от Grenadier, този изцяло нов електрически модел с нулеви емисии ще осигури офроуд преживяване от световна класа, без компромис с комфорта или поведението на пътя.

Досега от INEOS са работили съвместно с Magna и върху серийния инженеринг и разработката на Grenadier комби и пикап. От Magna ще поемат третата моделна линия на INEOS Automotive, като производството на новия 4X4 стартира в завода на Magna в Грац, Австрия през 2026 г. Част от процеса на разработка ще включва цялостна програма за тестване на автомобила в планината Шьокл в близост до завода на Magna.

„След като работихме заедно по инженеринга на Grenadier, видяхме от първа ръка каква е добавената стойност в прилагането на знанията, опита и гъвкавостта на Magna към цялостна програма за развитие на автомобила. Задълбочаването на нашето сътрудничество е естествената следваща стъпка в контекста на нашия непрекъснат растеж като глобална автомобилна марка,” добавя Лин Калдър, главен изпълнителен директор на INEOS Automotive.

Magna е един от най-големите световни доставчици на автомобили и независими производители. В своя завод в Грац компанията произвежда редица модели за различни производители на автомобили с двигатели с вътрешно горене, хибридни и електрически превозни средства.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин