Ineos лансира електрически офроудър

2602
2024

INEOS Automotive представи новия си 4X4 модел INEOS Fusilier, следвайки заявката си за въвеждане на моделна линия с нулеви емисии, направена през май 2022 г. Новият автомобил ще осигури офроуд способности от световна класа с нулев компромис с поведението на пътя и ниски или нулеви емисии на работа.

Наред с представянето на новия модел в Лондон от сър Джим Ратклиф, беше потвърдено, че заедно с обявеното по-рано изцяло електрическо задвижване (BEV), е в процес на разработка електрическо удължаване на пробега с ниски емисии, за да се гарантира, че INEOS Fusilier отговаря на най-широката гама от потребителски нужди в глобален план, като същевременно се стреми към декарбонизация. Опцията за удължаване на пробега се състои от малък бензинов двигател, който захранва генератор, за да поддържа нивото на заряд на батерията, когато не е налично външно зареждане. Потвърждение на подробностите за алтернативното задвижване и времето за пускане на пазара се очаква до есента на 2024 г.

Разработен съвместно с водещия в индустрията автомобилен доставчик Magna, който ще произвежда автомобила в своя завод в Грац, Австрия, INEOS Fusilier ще представлява уникално предложение за клиентите. Основавайки се на ДНК-то на Grenadier с модерна посока и отличителна идентичност, новият 4X4 автомобил ще бъде малко по-къс и малко по-нисък. Част от процеса на разработка на INEOS Fusilier ще включва строга програма за тестване в планината Schöckl в Австрия, близо до съоръжението за цялостно сглобяване на превозни средства на Magna в Грац.

INEOS си партнира с Magna при разработването на версиите Grenadier station wagon и пикапа Quartermaster. Като един от най-големите автомобилни доставчици в света и независими производители, Magna произвежда редица конвенционални ДВГ, хибридни и електрически превозни средства за различни автомобилни производители.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин