ID.Aero – това ли е електрическият Passat?

2206
2022

Електрическата версия на VW Passat ще се предлага – за разлика от версията с двигател с вътрешно горене – като комби и седан. Мощността на ID.Aero ще достигне до 340 к.с. Информацията!

Представяне: серийният модел може да се появи през 2023 г. като ID.7

Отдавна бе ясно, че Passat ще има електрическа версия. Студиите ID Vizzion (седан) и ID Space Vizzion (комби) бяха показани през 2018 и 2019 г.

Базираният на платформата на VW MEB сериен модел носи първоначалното име ID.Aero, но по-късно ще се нарича ID.7 и ще се появи на пазара вероятно през 2023 г.

Нови снимки ни показват серийната версия

Малко преди официалната премиера на 27-ми юни 2022 г. VW показа скици на електрическия седан. Първото впечатление: ID.7 изглежда доста по-приведен и по-динамичен в сравнение с обичайния Passat . Надвесите на каросерията отпред и отзад са къси, а предният капак е дълъг и извит. Както и при останалите ID-модели, при електрическия Passat също имаме свързани с LED-ивица фарове и задни светлини.

Вътрешно пространство: без бутони, но с голям централен дисплей

Вътрешното пространство вероятно ще се ориентира по това на студията ID Space Vizzion.

Има слухове, че ID.7/Passat ще бъде оборудван с XXL-дисплей на Continental. Той се простира от колона до колона по цялата широчина на автомобила и ще влезе в серийно производство през 2024 г.

Задвижване: топмоделът с два електромотора и 340 к.с.

Концепцията на задвижване на студията ID Space Vizzion звучи почти готова за серийно производство и би била подходяща за ID.7/Passat. Батерията на електрическата студия е с капацитет от 82 кВтч., а на задната ос има електромотор с 279 к.с. Това е базовата версия.

Съществува обаче и вариант, който е оборудван с още един електромотор със 102 к.с. на предна ос, което осигурява електрическо двойно задвижване и системна мощност от 340 к.с. Възможният пробег е 590 километра по WLTP. Тези данни биха отивали чудесно и на серийния ID.7.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин