i30 Fastback: бързият гръб на Hyundai

Семейството на i30 вече може да се похвали с нов член - седан със скосена задница

1403
2018

НОВИЯТ i30 FASTBACK e красив, просторен, дълъг, практичен. Е, може и да не е страшно бърз – вероятно е минимално по-бавен в сравнение с хечбек събрата си. Моторизиран е с 1,4-литров турбобензинов агрегат със 140 к.с., който AUTO BILD тества на Майорка. Той ускорява автомобила за 9,2 секунди до 100 км/ч, а максималната му скорост е 208 км/ч. Иначе i30 изглежда доста стилен с дългата си задница – почти като Coupé. Fastback удължава i30 с 12 см до 4,46 метра, което от своя страна осигурява допълнително място. За всички семейства, които не искат комби, този вариант на i30 определено е по-подходящ. Вместимостта на багажника е от 450 до 1351 литра, а водачът се радва на добра седалка.

Пространството за коленете на задната седалка е малко, докато това за главите е прилично

Страничните й опори са по-добри, повърхността на седалката се регулира по дължина – въобще ще пътувате доста удобно в този Hyundai. Задната седалка е окей, като единствено по-високите пасажери ще опират коленете си в облегалките на предните седалки. i30 Fastback е компактен клас, макар и да се доближава до средния. Полегатото задно стъкло малко пречи на обзора. Зад решетката на радиатора тихо работи 4-цилиндров мотор, а като алтернатива от Hyundai предлагат 3-цилиндровия турбобензинов агрегат със 120 к.с. Дизеловите двигатели засега са табу, а цената на i30 Fastback стартира от 37 990 лв. Топмоделът 1.4 T-GDI Premium струва 52 990 лв.

Седалките във Fastback са по-добри от тези в обикновения i30

Извод

Fastback? Макар и новият i30 да не е по-бърз от хечбек версията на Hyundai, на мнозина ще им хареса повече. Той предлага повече място, отлична изработка и с по-доброто си оборудване е минимално по-скъп.

Да, това е Hyundai: отпред i30 веднага се разпознава по решетката на радиатора

Голям капак и 450 литра вместимост. За съжаление товарният ръб е малко висок

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин