i20 R5 с финални настройки във Франция

Екипът на Hyundai Motorsport прекара четири дни в каране по асфалт във Франция, за да настрои новото поколение i20 R5 и да тества надеждността на двигателя


9
авг.
2016
По-малко от месец преди хомологацията на новото поколение i20 R5, Hyundai Motorsport прекара четири дни в тестове във Франция миналата седмица (2 – 5 Август) за последни настройки на колата. С тестове по асфалт в Шамбле отборът се фокусира върху извличането на максимален резултат и надеждност от 1.6 турбодвигателя с директно впръскване . Концентриран върху дълги отсечки в рамките на два дни, екипът добави 500 км към подобряването на колата без да се натъкне на сериозен проблем. Успешните резултати доказват добрата работа на инженерния отдел през тестовия период, започнал през януари.

След дебюта през юни в Ипър, Белгия, екипът получи значителен брой запитвания за новото поколение i20 R5. В стремежа си да попълнят всички заявки за 2017 преди машината да се впусне бясно по етапите, дните на частната писта дадоха възможност на отдела за състезания да бъде домакин на отбори и пилоти. Известни състезатели от цяла Европа пътуваха до Шамбле и имаха възможност да застанат зад волана на i20 R5. Присъстващите получиха и повече информация относно управлението на автомобила от водещия тестов пилот Кевин Абринг и от инженерите, присъствали на разработката на проекта.

В щаба на Hyundai Motorsport в Алценау, Германия, екипът е добре подготвен за началото на състезателния живот на новото поколение i20 R5. Разширеният тим на механиците започна да изгражда първите шасита, които ще се доставят на клиентите. Наборът на части се е разраснал от един, проектиран за подкрепа на тестовата програма, до такъв предназначен за подкрепа на екипи, състезаващи се по цял свят. Те ще могат също да се обръщат към екипа на инженерите от Hyundai Motorsport за помощ при максималното оптимизиране на колата в рали участия.

New Generation i20 R5 (3)Мениджърът на състезателния отдел на Hyundai Motorsport – Андреа Адамо заяви:„ Много сме близо до хомологацията на i20 R5 – само няколко седмици. Минавайки през програмата, всяко каране на автомобила ставаше все по-важно и естествено беше от голямо значение тестът миналата седмица да е успешен. На ралито в Ипър показахме, че сме проектирали много здрав автомобил за асфалт и при Шамбле имаме възможност да се концентрираме върху финалните настройки и надминаване на  предишните ни резултатите, доказвайки издръжливостта и надеждността на двигателя. Въпреки това, крайният успех на проекта ще дойде при нашите клиенти. Беше страхотно да ги посрещнем на тестовете, а и за тях да получат първия си шанс да карат автомобила. Обратната връзка от тези, застанали зад волана беше много позитивна, което е окуражаващо и възнаграждаващо.“

Новото поколение i20 R5 ще получи своята хомологация в началото на септември. Състезателният дебют на автомобила в ръцете на участниците се очаква по-късно през същия месец. Hyundai Motorsport планира в по-късен етап на годината заинтересованите пилоти да могат да се докоснат до колата, както на асфалт, така и на макадам.

New Generation i20 R5 (2)

Още по темата

Card image cap
Hyundai Racing Trophy награди официално победителите в едномарковия шампионат за 2017 година

14
дек.
2017

На бляскавата церемония специални отличия бяха връчени и на вицешампионите в Източноевропейския офроуд шампионат Цветомир Иванчев и Ивайло Николов от Hyundai off-road racing team

Card image cap
Hyundai-ите с генерална репетиция преди рали „България“ (ВИДЕО)

16
май
2016

Екипът на едномарковия шампионат организира тренировъчен ден със състезателните i20 Coupe R1

Card image cap
Golf-ът с два двигателя

10
февр.
2017

През 1986 г. Volkswagen атакува „Пайкс Пийк“ с нетрационна концепция – но стига само до четвъртото място на финала

Card image cap
Рекордният скок на рали „Швеция” (ВИДЕО)

15
февр.
2016

Себастиан Ожие отново беше непобедим, а VW отново се наложи над Hyundai. Съществена част от снежния високоскоростен спектакъл бяха скоковете – вижте видеото!

Card image cap

В последния брой:

Архив >