i20 R5 и Абринг с победа на рали Вар


29
ное.
2016

Кевин Абринг и Себ Маршал извоюваха първата голяма победа за новото поколение i20 R5 на рали Вар в Южна Франция. Екипажът на Hyundai Motorsport спечели в генералното класиране на състезанието, последен кръг от френския национален шампионат, с почти минута преднина. През целия уикенд Абринг и Маршал се съревноваваха с WRC машините, като в някои етапи ги водеха. В трудните отсечки, където конкурентите се затрудняваха, Hyundai-ят успя да надделее и да грабне победата в генералното класиране. Абринг и Маршал са първият тандем с R5, спечелил това рали.

Екипажът доказа способностите си и се установи като най-бързия R5 отбор. След силните дъждове, които се изсипаха през първия ден, Абринг и Маршал финишираха трети във временното класиране, като пред тях бяха единствено WRC автомобили. Абринг и Маршал си извоюваха невероятна победа и в шести етап на ралито. Той се оказа важен за тях, защото през 18-те километра екипажът поддържаше средна скорост от почти 100 км/ч и финишира първи във временното класиране, побеждавайки с 3 секунди миналогодишния рали шампион.

С консервативна стратегия при избора на гуми за ралито и s-образните променливи етапи на север от рали базата в Сент Максим, Абринг и Маршал изостанаха до втора позиция, но до края на деня възвърнаха лидерството си. Екипажът стартира последния ден с 16 секунди преднина, като записа второ време в първия етап и успя да задържи първата си позиция в генералното класиране до края на деня.

Само два месеца след дебюта на автомобила на Корсика и победата за i20 R5 е на лице. От тогава екипът на Hyundai Motorsport работи активно със своите клиенти за подобряването на машината, докато се състезава из цяла Европа.

Междувременно, броят на доставени нови автомобили продължава да расте и заявките за 2017 година се увеличават. Hyundai Финландия е пример за първата кола, продадена в Скандинавия, ще има автомобил и в ръцете на частен пилот от Близкия Изток.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >