i20 като мини SUV

По-висок, по-широк, по-дълъг: Hyundai превръща i20 в SUV. i20 Active ще бъде лансиран на пазара през 2016 г.

2312
2015

Защитни елементи по каросерията, увеличен клиренс, характерна радиаторна решетка – с всичко това новият Hyundai i20 Active прави впечатление на значително по-рустикален и по-суров от малкия автомобил с нормално оборудване. От януари 2016 в Германия моделът ще бъде предлаган на цена около 34 000 лв.

Естествено, i20 Active има огромен брой общи елементи с традиционния i20 – като например дългото 2,57 м междуосие и основната форма на каросерията. За разлика от „цивилния” модел, Active е с 1 см по-дълъг, с 2,6 см по-широк и с 5 см по-висок. Една от причините: освен че са поставени допълнителни елементи по екстериора като например матово черните прагове и сребристите рейки на покрива, клиренсът е увеличен с 2 см до 19. Малкият SUV с пет врати „стъпва” на 17-цолови джанти, а багажникът запазва обема си от 285 л. Въпреки това i20 Active не е идеалният партньор за излети извън пътя – 1,4-литровият дизелов мотор с 90 к.с., както и бензиновите със 100/120 к.с. не могат да бъдат комбинирани нито с автоматик, нито с двойно задвижване.

Това, което липсва на i20 Active за офроуд въпреки „суровата” визия, се компенсира с добро оборудване: още в базовото ниво Classic (от 33 800 лв.) са включени предни електрически стъкла, радио и климатик, както и централно заключване. В линия Trend се добавят отопление на седалките, CD-радио, Bluetooth, aсистент за следене на лентата, заден парктроник и фарове за мъгла. Топвариантът Style разполага и с автоматичен климатик, сензори за дъжд, автоматични фарове, както и със 17-цолови алуминиеви джанти. За пазарния старт Hyundai подготвя специална серия Style с бонус навигация и камера за заден ход. Тя ще бъде в оранжев металик и с оранжево-черен интериор. Цената за Германия ще се равнява на около 46 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин