i20 въвежда новия дизайнерски език на Hyundai

1902
2020

Изцяло новият i20 на Hyundai се отличава с революционен и амбициозен дизайн, който следва новия дизайнесрки език на компанията: Sensous Sportiness. С най-добрите в класа функции за свързване и най-пълния пакет за безопасност в своя клас, той поставя нови стандарти за автомобил от B-сегментa. Изцяло новият i20 е третото поколение на успешния модел на Hyundai, който за пръв път стартира през 2008 г.

Един от най-успешните модели на Hyundai, i20 означава качество, надеждност и практичност. В допълнение към тези основни стълбове, изцяло новият i20 въвежда емоционален и динамичен стил. i20 2020 ще се произвежда в Европа в производствения завод на Hyundai в Измит, Турция и ще бъде представен на международното автомобилно изложение в Женева през 2020 г. Освен с изцяло нов външен дизайн, новият i20 получава редица технологични подобрения. Има два нови 10.25”екрана, състоящи се от цифров клъстер и навигационен сензорен екран, които са визуално комбинирани в таблото за управление.

Междувременно водещият в сегмента си пакет за безопасност Hyundai SmartSense включва, заедно с няколко нови функции, ново поколение Forward Collision-Avoidance Assist (FCA), което вече предлага разпознаватане на пешеходци и колоездачи за още по-голяма сигурност на пътя, както и навигационно базиран Smart Cruise Control (NSCC). „Благодарение на отличното качество, надеждност и практичност, i20 непрекъснато е един от най-добрите модели на Hyundai в Европа“, заяви Андреас-Кристоф Хофман, маркетинг вицепрезидент в Hyundai Motor Europe. „Изцяло новият i20 илюстрира амбицията ни чрез предоставяне на впечатляващ дизайн и всеобхватна свързаност и безопасност на B-сегмента.“

Sensuous Sportiness: новият дизайнерски език на Hyundai Новият i20 е първият автомобил в Европа, който представя дизайнерския език на Hyundai „Sensuous Sportiness“. Характеризира се с хармонията между четири основни елемента: пропорция, архитектура, стил и технология. Целта на това направление на дизайна е да създаде емоционална стойност и да даде на автомобилите на Hyundai отличителен нов облик. В сравнение с предшественика си, изцяло новите пропорции на i20 са по-динамични, като в същото време гарантират, че са идеални за натоварената градска среда. Визуалната му позиция е подобрена от понижен покрив (-24 мм), по-широко купе (+ 30 мм) и увеличена дължина (+ 5 мм), докато междуосието също е увеличено с + 10 мм. Новите размери са естетически допълнени от новопроектираните 17 ”ляти джанти.

Новият стилен характер на i20 се подчертава с динамичните предни и задни брони, както и новата си радиаторна решетка. Страничната линия предлага енергични пропорции с клиновиден характер, които се усилват чрез удебелена странична линия и характерна С-колона. Междувременно, преработеният светлинен подпис се прелива със задната част, подчертавайки изцяло новата ширина и стойка на i20. Заедно тези екстериорни характеристики илюстрират модерността му, като същевременно доставят първокласно усещане на водачите.

Клиентите на i20 2020 могат да избират от общо 10 екстериорни цвята, които могат да бъдат комбинирани с черен Phantom Black таван, за допълнителна персонализация и изразяване на собствен характер. Изцяло нов интериор предлага подобрена естетика и осигурява висококачествено усещане С редица подобрения в интериора, клиентите на i20 могат да се насладят на атмосфера, съчетаваща комфорт и качество. С иновативни естетически и технически решения, дизайнерите на Hyundai прераждат стилните пропорции, като същевременно създават свеж и привлекателен външен вид. Вътрешното пространство постига ефирно усещане във вътрешността на салона, като същевременно изглежда изваяно и привлекателно.

Един от основните елементи са хоризонталните остриета, които покриват високото и изпъкнало табло. Това му придава много нетрадиционен вид, като прави таблото да изглежда стройно и широко. Изцяло новите врати на i20 обгръщат арматурното табло по елегантен, чувствен начин, вдъхновен от форми, открити в природата. Скулптурата на вратите перфектно съвпада със секцията на панела с инструменти. Неговият изискан волан е оборудван с модерни превключватели, а цветните му акценти също са съчетани в целия интериор.

Пасажерите на изцяло новия i20 могат да се насладят на уютно амбиентно осветление през нощта, което придава допълнително висококачествено излъчване. Простор от високия клас Новите динамични пропорции на i20 предлагат увеличена ширина и междуосие в сравнение с предишното поколение. Това осигурява увеличено пространство за сядане на пътниците отзад. Пространството на багажника е увеличено с +25 литра, предлагайки общо 351 литра товарен обем. Междувременно намалената странична линия и малкото стъкло с фиксиран прозорец зад задната врата осигуряват на водачите подобрена видимост. Най-добрата в класа свързаност и първокласен саунд Изцяло новият i20 предлага най-добрата в своя клас свързаност с редица високотехнологични удобства. Apple CarPlay и Android Auto, които сега се предлагат безжично, дават възможност на клиентите да прехвърлят функционалността на своите iOS и Android смартфони директно в автомобила. За да увеличите елегантността и визуалния комфорт на интериора, новият 10.25 цифров клъстер и централният сензорен екран 10.25 са визуално комбинирани. Безжичното зареждане за мобилни телефони означава, че клиентите на i20 вече няма нужда да използват кабел, за да заредят своите смартфони. Освен това, USB порт за зареждане е достъпен за пътници отзад. За още повече автомобилни забавления, изцяло новият i20 става първият модел на Hyundai в Европа, който разполага с първокласна аудио система Bose. Седем говорители, включително субуфер, са стратегически разположени в целия автомобил за висококачествено изживяване. Най-пълният пакет за безопасност в сегмента Изцяло новият i20 е оборудван с функции за безопасност от пакета Hyundai SmartSense и отговаря на найвисоките европейски стандарти за безопасност. Много от тези функции за активна безопасност не могат да бъдат намерени в автомобилите от В-сегмента. Изцяло новият i20 предлага редица нови функции за безопасност. Едно от тях е базираният на навигацията интелигентен круиз контрол (NSCC), който използва изцяло новата навигационна система в i20, за да предвиди предстоящите завои или прави на магистралите и коригира скоростта на автомобила за по-безопасно шофиране.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин