I-Pace: електрическият SUV на Jaguar


6
мар.
2017

Концептуалният модел Jaguar I-Pace ще направи европейския си дебют на Автомобилния салон в Женева, като ще се появи там на 7 март в нов цвят – Photon Red. Движейки се по улиците на Лондон за първи път, електрическият концептуален SUV мдел демонстрира един от цветовете на серийния автомобил First Edition. Концептуалният модел дава представа за първия електрически автомобил на Jaguar, I-Pace, който ще се предлага през 2018 г.

„С концептуалния модел I-Pace ние загърбихме правилата, за да създадем модел с външен вид на суперавтомобил, с динамика на спортен автомобил и пространство на модел в един електрически пакет. Нашите дизайнерски и инженерни екипи се възползваха в пълна степен от възможностите, предоставяни от електрификацията: изнесено напред купе, спортна позиция за шофиране, изключително интериорно пространство и, разбира се, нулеви емисии и незабавно ускорение.

Впечатляващият силует и мощните пропорции станаха възможни, само защото внимателно използвахме всеки милиметър, предоставен от свърхмодерната електрическа система на задвижване. Концептуалният моделI-Pace представлява следващото поколение в дизайна на електрическите автомобили с батерия.“

Иън Калъм, Директор Дизайн на Jaguar

I-Pace ще бъде бегач на дълги разстояния, който ускорява до 100 км/ч за около 4 секунди, с пробег, по-голям от 500 км (NEDC цикъл), осигурен от литиево-йонна батерия с капацитет 90 кВтч. Зареждането е лесно и бързо, с 80% заряд, постижим само за 90 минути при зареждане 50kW DC.

Компактните, олекотени, електрически мотори при предната и задната ос генерират комбинирана изходна мощност от 400 к.с. и 700 Нм въртящ момент, с предимствата от задвижването на всички колела при всякакви метеорологични условия. I-Pace ще предоставя и пъргавина, комфортна возия и финес, които ще го отличават от всички други електрически автомобили: той ще бъде истински Jaguar и истински автомобил, създаден с мисъл за водача.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин